Am aceeasi problema de la orice tip de somnifer, inclusiv melatonina, de la alcool de-asemenea.
In momentul in care se termina efectul pastilei, ma trezesc.
Sau in cazul betiei, in momentul in care mi-a trecut betia, ma trezesc si mi-e foarte greu sa adorm din nou.
Luand mai multe pastile nu vei prelungi efectul.
Din cate am observat, eram super stresat in perioadele in care ma trezeam asa dupa 3-4 ore dupa ce luam un somnifer, deci se intampla pe baza de stres. Iti trece boostul de somn, si creierul te trezeste pentru ca ai niste probleme nerezolvate.
E extrem de greu sa scapi de stres. Fie ca esti constient de stres sau nu, sau pur si simplu iti vin in continuu idei care nu te lasa sa adormi, ca ti-e super activ creierul si iti scuipa intr-una informatii pe care nu le poti controla (ceea ce se intampla tot pe baza de stres) poti sa te relaxezi doar constient.
E o metoda folosita de cei din armata, pentru a adormi instant. Poti sa cauti acea metoda pe net, ca n-o mai tin minte dar stiu ca pentru unii a functionat.
Eu iti zic ce a functionat pentru mine:
Te indepartezi cumva voit de toate ideile din cap, iti inchizi creierul, il constientizezi ca pe un muschi incordat, apoi incerci sa il relaxezi; faci asta cu fiecare parte a corpului tau, pana constientizezi cat de mult ti-ai relaxat toti muschii.
Apoi te concentrezi pe respiratie, nu mai auzi sunetele din jur, nu te mai intereseaza nimic, doar cum respiri, si respiri adanc si te relaxezi de fiecare data cand expiri.
Sper sa te ajute.
Este evident ca ai deficit major de serotonina si melatonina, odata ce nu dormi noaptea mai ales ca acesti hormoni se produc numai cand dormim intre 10 seara si 2 noaptea.
Suplimentul cu melatonina pe care o il iei tu este probabil foarte mic si cum ai deja deficit, nu este suficients a-ti induca somnul, de aceea trebuie luat la 9 seara, ca la ora 10 sa fii in pat si sa dormi, dar sub nici o forma nu stai pe telefon sau tableta inainte de culcare, ci in pat, relaxata cu ochii inchisi pana adormi.
Atentie! Lipsa somnului intre 10 si 2 noaptea face ca cei doi hormoni crierului serotonina si melatonina sa nu se mai produca natural si creierul sufera, decland boli psihice, care incep cu : lipsa de concetrare si putere de memorare, oboseala, apatie, uneori dureri de cap, depersie, anxietate, atacuri de panica, paranoia, schitofrenia samd.
Telefonul nu se tine in camera unde dormi ci in sufragerie, bucatarie sau pe hol, ca nici un fel de notificare sa nu te deranjeze si nici sa ai tentatie sa-l deschizi.
Somn usor, vise placute!
Pai ce faci la 4?
cum te simti? odihnita sa incepi ziua?
vrei sa bei apa, sa mananci?
dormi incomod si atat rezisti in pat?
alege una si rezolv-o
Dai funda la ce? La situația extraordinar de complexă a modului cum creierul tău interpretează realitatea. Nu are cine și cum să știe asta exact, ca să îți explice.
Ai ciclu circadian foarte fix
mie mi se intampla sa ma trezesc la ora la care ma trezesc de obicei, chiar daca am dormit numai 4-5 ore, si nu mai pot sa dorm
Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.
Dap, Mardid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute.
Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.