| Elelena65 a întrebat:

Merge să iau Clindamycin antibiotic dacă am puroi la degetul mare de la picior, până ajung la doctor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| Numitorul2026 a răspuns:

Nu merge pentru ca nu am auzit de clindamycin niciodata

Răspuns utilizator avertizat
| Elelena65 explică (pentru Numitorul2026):

Ce as putea sa iau? Maine pot ajunge la medic

| Violleta2022 a răspuns:

Nu merge, nu-i bun pentru asemenea infectie.
Dar te sfatuiesc sa ajungi urgent la spitals au la medic, sa-ti dea drumul la puroi de la deget, ca sa nu ti s ecangreneze si sa ti-l amputeze.

| Furnicuta000 a răspuns:

Antibioticele nu se iau dupa ureche. Tot ce poti tu sa faci pana sa ajungi la medic e sa iei de la farmacie betadina si comprese sterile si sa pui betadina pe zona cu puroi, fa asta dimineata si seara. Daca nu e unghie incarnata cred ca o sa-ti treaca si fara medici si antibiotice

| Elelena65 explică (pentru Violleta2022):

Este târziu dacă merg mâine la medicul de familie? Ma poate ajuta cu asta medicul de familie?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Elelena65):

Da, sunt situatii cand poate intervenii. Cu siguranta iti poate da un antibiotic mai bun si in functie de cat de urat arata infectia te poate trimite la spital sau poate chiar medicul sectiona punga de puroi si elibera-o.

Sper să mă ajute și să scoată puroiul. Am văzut tocmai astăzi că a făcut puroi și îmi este teamă să nu se răspândească infecția în corp.

| Elelena65 explică (pentru Furnicuta000):

Mulțumesc, am betadina în casă, o să dau cu ea și mâine merg la medicul de familie, sper să mă ajute

| Elelena65 explică (pentru Furnicuta000):

Pot sa dau și cu Baneocin? Este bun pentru așa ceva?

Am și o durere de cap, și ieri m-a durut dar nu am făcut legătură. Este posibil să mă doară de la infecție?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Elelena65):

Da, sigur ca este posibil.
Dar ce anume ai facut atat de rau, incat ai facut infectie la unghia aia?
Nu poti ciupii tu cu forfecuta undeva langa punga cu puroi incat sa eliberezi puroiul si apoi sa speli degetul cu apa oxigenata?

Nu i-am făcut nimic, am taiat unghia și m-am pomenit că mă doare, după am taiat coltul unghiei care crescuse în piele dar degeaba deja se înroșire pielea

Îmi este teamă să mă apuc eu să scot puroiul, după poate mi se infectează. Sper să mă ajute mâine medicul de familie