| Bianca777 a întrebat:

Mergeam cu bicicleta si mi-a intrat ceva in ochi,iar de ieri ma tot jenează, am pus picuri si am clătite cu apa dar nu iese. Nu pot merge la medic, sunt in alta tara. Cate sanse exista sa imi fi mers in spatele ochiului si ce e de facut? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Prima data incepe sa clipesti foarte des, sa se spele locul cu lacrima. In majoitatea cazurilor asemenea corpuri se elimina singuri, in mod natural. Sa nu-ti sergi ochiul cu mana murdara, nespalata, fiindca se poate infecta!

Daca senzatia persista si peste o ora, atunci roaga pe cineva din anturajul tau sa se uite la ochii tai, daca observa ceva corp strain ramas inauntru. Evident, cu mainile bine spalate.
Daca observa ceva, se poate scoate atingand usor cu coltul unei batiste.

Daca nu poate scoate sau daca senzatia o percepi tot mai tare, atunci mergi la urgenta oftalmologica!
Urgentele se trateaza gratuit aproape oriunde in lume, nu numai in UE.

| Violleta2022 a răspuns:

Sa stii ca sunt medici peste tot in lume, chiar si in tara unde esti tu acum!

| mihai69 a răspuns:

Poți foarte bine să mergi la medic şi dacă eşti în altă țară!
Mergi la un spital de urgență - sunt obligați să te trateze!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa prinzi pleoapa de deasupra si pune-o peste cea de jos de cateva ori.Ar trebui sa iasa.

| Raducons a răspuns:

Daca nu doare si doar jeneaza inseamna ca a fost o mica zgarietura in ochi si o sa treaca, daca incepe sa doara ca o infectie atunci trebuie mers la oftalmolog ca sa se uite cu microscopul si sa extraga corpul strain.Ai impresia ca aintrat in ochi adanc, dar nu este asa, este la suprafata tot.

| AlinMilarez a răspuns:

Salut, am patit si eu la fel si cand m-am dus la medic mi-a spus ca trebuie sa merg la oftalmolog ca am un piciorus de tantar infipt in albul ochiului. Eu zic sa nu te joci ca poti irita ochiu si sa ajungi la altele