Și eu am probleme cu dantura de când mă știu. Am comandat și diferite periuțe. Cred ca cele mai mari probleme mi-au apărut după ce am început să folosesc periuța de dinți electrică. Acum folosesc doar în mare parte periuțe moi, de la raionul pentru copii. Nu am probleme. Poți să îți iau pastă de dinți paradontax, poate te ajută totuși. Și da, și eu îmi clăteam gura cu ceai de mușețel, poate nu ajută dar calmează durerea. Încearcă să faci asta până aduni ceva bani pentru a-ți pune un implant dentar. Nu mânca alimente prea reci sau prea fierbinți. Exclude dulciurile și încearcă să mănânci alimente mai moi, dacă ai impresia ca îți va cădea și celălat.
Da,din cauza periajului incorect se pot retrage gingiile, și la mine tot asa e..am folosit perii prea dure pentru problemele mele deja existente. O sa îmi fac punte dentara cel mai probabil ca nu îmi permit de implant, jocurile de noroc mi au dat game over la viata.
Mulțumesc pentru răspunsuri. Ești o tipa nice
Îți mulțumesc mult de fundă
Eu am avut problema ca ma ardea durerea cand ma periam, ma periam orizontal si in timp asa am patit, medicii mi-au zis ca e o sensibilitate, si ca nu e problema.
Acuma ma spal vertical cu perie soft. Si s-au mai dus durerile cand ma spalam orizontal, desi daca iar ma spal si nu ma doare, in scurt timp iar o sa ma doara.
Arunca periuța și cumperi mâine din kauf una medium/soft.
Sau medie/moale.
Clătește gura cu ceai de mușețel.
Masează zilnic gingiile dar ușor, nu cu brutalitate.
Ce ar fi indicat sa iau moale sau medie? Cred ca moale ar fi indicat. Și pasta de dinți fără molecule abraziv? De care mai exact? În kaufland zici ca găsesc! Ok mulțumesc! Oricum am lezat gingia cu peria aia infecta, prea dura era sarma direct! Cu ce sa masez gingiile cu ceai de mușețel?
Ia o periuța moale.
Clătești gura un minut cu ceai de mușețel.
Masezi gingia ușor cu degetul sau cu periuța.
Deeaandreea9156 întreabă: