| Cristinacrs16 a întrebat:

Mi a întârziat 2 sap am 14 ani sunt virgina

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca tu crezi ca e o problema, mergi la medic.

| DrMihailoviciS a răspuns:

Neața!

Hai să te liniștesc din start: ești bine, e normal, și corpul tău doar se joacă de-a "uite ciclul, nu e ciclul"...

La 14 ani, hormonii tăi sunt încă în repetiții generale, iar menstruația nu are un program fix!

De ce întârzie? Poate fi de la stres (știu, viața la 14 ani e ca un reality show continuu), poate ai fost obosită, ai făcut mai mult sport sau chiar doar pentru că... poate. Nu trebuie să cauți vinovați.

Ce faci acum? Nimic complicat: mănâncă bine, dormi, relaxează-te. Nu te stresa că nu ajută la nimic.

Dacă trec mai mult de 3 luni fără să apară sau dacă simți ceva ciudat (dureri mari, sângerări aiurea), discută cu mama sau cu cineva de încredere și mergi la un medic.

Ginecologul nu mușcă și e acolo să te ajute, nu să te judece.

Ești ok, serios. Totul la timpul lui. Și, între timp, trage aer în piept și bucură-te de viață! Ai toată lumea înainte!

Sper că te-am liniștit! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.