| adfgfhjhkl a întrebat:

Mi-a intarziat menstruatia 4 zile. Am avut o schimbare de program deoarece a inceput liceul si in vacanta ma trezeam foarte tarziu iar acum ma trezesc la 5 dimineata. Am racit acum 2 zile. Mi s-a mai dereglat o singura data si m-am speriat foarte tare. Nu am avut contact sexual propriu-zis cu prietenul meu si nici nu am incercat. Precizez ca sunt virgina dar totusi imi este frica de aceasta chestie pentru ca "ne-am jucat" doar ca spun asa, fara protectie. Totusi ma doare burta putin.dar imi este frica.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Un ciclu menstrual poate fi considerat REGULAT (reglat) doar in cazul in care cel putin ultimele 6-8 cicluri au avut constant aceeasi lungime ca numar de zile, sau daca menstruatia incepe mai devreme sau mai tarziu insa cu o diferenta ce nu depaseste +/- 1 zi fata de ciclul menstrual precedent. In cazul tau probabil ca ciclul menstrual inca nu este bine/perfect reglat si din acest motiv ciclurile tale menstruale sunt NEREGULATE si in consecinta si menstruatia se poate produce neregulat, uneori imprevizibil. Atat ciclul menstrual cat si menstruatia sunt coordonate strict de activitatea glandelor endoocrine din organismul tau care daca nu functioneaza corect/normal nu produc hormonii feminini la timp si fara ca intre hormonii estrogen si progesteron sa existe echilibrul corect, ceea ce va produce dereglari hormonale, care au avut ca efect perturbari in ovulatie si bineinteles in inceperea MENSTRUATIEI care se poate produce mai devreme sau mai tarziu cu cateva zile. Se poate considera ca fiind aproape "normala" o astfel de situatie mai ales in cazul adolescentelor deoarece la aceasta varsta astfel de dereglari hormonale sunt destul de frecvente. Sanatate!

| CuriousStuff a răspuns:

Daca nu ai avut contact sexual cu ejac ulare in vagin nu ai de ce sa-ti faci griji. Intarzieri si dereglari tot apar, mai ales la varste mai fragede. Daca ai mai fost si stressata, si racita... Pot sa zic ca e normal sa intarzie. Totusi daca intarzie mai mult de o luna ar trebui sa mergi la un ginecolog pentru un consult.
Multa sanatate.