Si ce o sa -i spun? Cum?
Îi spui. Mamă mie îmi întârzâie menstruația, dacă întârzâierea nu e mare adică până în 10 zile atunci e ceva patologic, fie răceala fie alimentația. Dacă nu e o problemă mai serioasă de aceea e bine să discuți deschis cu ea!
Discut foarte deschis cu ea ..chiar m-a intrebat acum cateva zile daca mi-a venit. dar inca nu am apucat sa-i spun ca mi-am inceput viata sexuala.
Îi spui, și așa trebuia să mergi la medicul ginecolog după ce ți-ai început viața sexuală!
Mersi de ajutor. i-am spus mamei ..si ma simt mai usurata.
Testul e facut prea repede, deci neconcludent. O raceala foarte grava poate determina intarzieri ale menstrei, dar nu mari. Daca intarzierea atinge 7 zile, intr-a opta fa un test de sarcina din prima urina de dimineata si, daca este negativ, repeta-l dupa 3-4 zile si apoi du-te la ginecolog, indiferent de rezultat
Bună!
DA, este posibil să fie de la o răceală abdominală ( nu de la răceala comună )...
Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală!
Toate cele bune.
Posibil,mai sunt si dereglari hormonale si nu are cum sa iti vina ot timpul regulat...dar, da posibil sa fie de la raceala.