Bună.
Și în loc să te masturbezi, nu ai putea să-ți faci alte preocupări mai inteligente?
Este o difuncție hormonală, o răceală, etc.
Bea ceai de crețișoară, reglează menstra.
Ce vârstă zici că ai?
Pa, pa.
-Să nu te fi masturbat cu cocoşelul prietenului, că atunci e grav! V-a trebuii să ne chemi la botez!
Nu am avut contact sexual niciodata
Întârzierea NU are legătură cu masturbarea şi NU se poate „rezolva" FĂRĂ să mergi la doctor – apoi doctorul „NU te mănâncă", doar te tratează!
Cauze generale posibile : răceală, dereglare hormonală, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală!
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic.
Dacă NU tratezi acest chist POŢI face diferite complicaţii :
Unele chisturi ovariene pot da complicatii cum ar fi: torsiunea de ovar si ruptura de chist ovarian care se manifesta in principal prin dureri abdominale intense brusc aparute. Daca dimensiunile chistului sunt foarte mari se poate manifesta prin discomfort abdominal datorita comprimarii organelor din jur. Chisturile ovariene pot de asemenea interfera cu tratamentele de fertilitate. ( http://medlive.hotnews.ro/......ament.html )
Complicatiile pot fi severe. Cea mai frecventa complicatie si cel mai periculos este de torsiune (rasucire) de chist ovarian, care, in cazul in care este o urgenta medicala, deoarece aceasta poate duce, de asemenea, la trompe uterine rotative, situatie care poate duce la necroza. Chist ovarian torision se manifesta prin dureri de stomac atroce, unilateral, ca de obicei, radiaza in jos pe jos. In aceste conditii, pacientul trebuie sa fie dus de urgenta la un spital. Daca tratamentul chirurgical se face in primele 6 ore de la debutul crizei de interventie a detorsiunii a chistului. Daca torsiune a depasit 6 ore, si trompa uterina este necrozanta, din pacate, pacientul isi pierde tubul ei uterina.
O alta complicatie este sangerarea sau ruptura a unui chist, cu semne de ascita, care pot fi confundate cu usurinta cu o sarcina extrauterina. Aceasta situatie necesita, de asemenea, interventii chirurgicale de urgenta. Simptom dominant al acestei complicatii este durerea puternica situata pe o parte a abdomenului (in ovar, care are chist). Un alt rezultat neplacut dupa ruptura a unui chist ovarian este anemia.
Chist ovarian rupt este greu sa recunoastem, pentru ca, in multe cazuri nu are simptome. Primul semn care poate aparea este durerea resimtita in partea inferioara a abdomenului, greata, varsaturi si febra.
Infectia se poate urmari orice complicatii de chist ovarian. Nedetectate sau prost diagnosticat, poate duce la deces din cauza septicemie. Primele simptome infectie, de obicei sunt febra, stare generala de rau, frisoane, dureri pelviene.
SURSA : http://www.simptome.org/chist-ovarian-cauze-tratament-si-complicatiile
http://www.romedic.ro/chistul-ovarian/complicatii
Se poate ajunge la infertilitate, septicemie, cancer sau chiar deces.
Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină menstruaţia.
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( fără mama ) chiar dacă eşti minoră ( vârsta peste 14 ani ), dar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Concluzie : poate fi destul de GRAV!
În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.
Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a va veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.
Această scurgere POATE fi un simptom premenstrual, care apare cu 3-7 zile ( sau mai RAR, chiar cu 10 zile ) ÎNAINTE de a veni menstruaţia - deci, e posibil ca în următoarele zile să-ţi vină "ciclul"...
Totuşi, am înţeles că ai mai avut o astfel de scurgere şi după terminarea menstrei anterioare, deci e posibil ca să nu reprezinte un simptom premenstrual.
Dacă până luni nu-ţi vine menstra TREBUIE să mergi la GINECOLOG, aşa cum spuneam în răspunsurile anterioare!
Intarzierea asta este datorata si de regim (ora la care te trezesti, ce mananci, cat mananci...), metabolism sau poate nu esti inca pregatita. Mai bine consulti medicul ginecolog. Sigur te va ajuta.