| Andreea_1443 a întrebat:

Mi-a intarziat menstruatia si luna trecuta si luna aceasta si nu inteleg de ce.Luna trecuta mi-a intarziat aproximativ o saptamana-doua, iar luna aceasta iarasi.Luna trecuta mi-a venit pe 10, iar luna aceasta suntem in 14 si tot astept.Inainte nu trecea mai mult de cateva zile.Este vreo problema? Cum este normal? Am de ce sa imi fac griji sau nu? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca ai mai mult de 2 ani de la prima menstruatie si daca pana acum menstruatia era regulata, e sigur ceva care a intervenit si a dereglat-o. Mergi neaparat la un ginecolog pentru consultatie si apoi la un endocrinolog daca e cazul. Fiind virgina, ginecologu; l iti va pune mai multe intrebari si apoi te va programa pentru o ecografie.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Cel mai probabil e vorba de un deechilibru hormonal normal la varsta ta. Oricum, cel mai bine e sa te duci la un ginecolog si sa te consulte pentru a inlatura orice suspiciune cum ca ar fi alte cauze.

| adeana a răspuns:

Sunt multe motive: schimbarea temperaturii - caldurile astea ne dau pe toti peste cap, stresul, schimbari hormonale, raceala sau vreun contact sexual neprotejat.
Daca intarzie mai mult de 2-3 luni sa mergi la doctor. Oricum, e bine sa mergi de 2 ori pe an, la controale de rutina. Sa treci peste orice rusine, e mai importanta sanatatea ta.

| ejaxz a răspuns:

Depinde ce varsta ai. Dac esti adolescenta este normal deoarece menstruatia se regleaza in 2-3 ani. Dar ar fi mai utila o vizita la ginecolog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ohooo ce frumoasa esti bre andreea.pai cred ca te iubeste si te tine in suspans.cand vine sa te bucuri de el.eu sunt baiet, da stiu ca nu aveti toate ciclul regulat asa ca nu pot decat sa spun; cu rabdarea treci marea.sau fuguta la ginecolog, daca te inseala talharul si e vreo problema cu ochi? nu? asta daca faci ...sex.sau dragoste .ma rog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Progleme endocrine sau ulcer, cu inflamarea de sus in jos, stomac, intestine, uter si atunci existenta enterocolilor in vezica si uter pot duce la modificari de ciclu, daca nu cumvati sunti insarcinata, dar sigur de la colita ulcer.

| Andreea_1443 explică:

Fac 16 ani in decembrie, asta este varsta mea si nu am avut niciun contact sexual pana acum, nu imi intarzie mult maxim o saptamana jumate cam asa.