| pspspsps a întrebat:

Mi-a venit ciclul prin ianuarie 2013. Deci nu acum mult timp. Ultima data am avut pe la sfarsitul lui ianuarie 2014 din cate tin minte. Am 14 ani, nu inteleg de ce nu mi-a venit pana acum. Va rog, nu ma luati la misto. Chiar as vrea sa stiu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Sunt disfuncționalități hormonale, mergi la endocrinologie pentru dozările hormonale, bea ceai de crețișoară.
Pa, pa.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU cred că ai motive de nelinişte happy
În general, în primii 1-2 ani de ciclu menstrual, sunt destul de frecvente astfel de întârzieri!

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Totuşi, dacă mai ai şi alte simptome deranjante ( dureri de ovare/burtă, înţepături, etc. ), ori dacă menstra NU apare în următoarele 2 luni, atunci poate fi vorba de o afecţiune a ovarelor sad

În acel caz, TREBUIE să mergi la un control ginecologic şi să faci o ecografie ovariană/pelvină!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai avut contact sexual cu vreun baiat s-ar putea sa te fi pricopsit cu o sarcina. Daca stii ca nu ai facut asa ceva atunci e o cauza de ordin medical si trebuie sa mergi la un doctor de specialitate. Bafta!

| Daalalifnuunalif a răspuns:

Buna, poate ca nu ti s-a dezvoltat corpul cat trebuie. Depinde de ce greutate ai, de inaltime, si multa fete din cauza cipsurilor le vin mult mai devreme. O sa iti vina si tie daca asa te va inzestra mama natura. Sunt la care le-au venit si la 15 ani. Nu te impacienta asa. Sau, mai sunt rare fete care nu au deloc. Dar tu mai ai timp, ce atata graba? Nu ai destule griji?

| pufuletziii a răspuns:

Pentru ca prima mestruatie poate sa fie si la o distanta de un an sau doi se urmatoarea! Nu trebuie sa iti faci griji, corpul tau a mai avut nevoie de timp sa se dezvolte.happy

| nescafe720 a răspuns:

Pana se adapteaza organismul este posibil ca menstruatia sa mai absenteze in unele luni. (daca pentru prima data ti-a venit in ian si acum nu a mai venit e mai mult decat posibil ca organismul sa mai aiba nevoie de timp). Alte cauze: o posibila sarcina (in cazul in care ai viata sexuala inceputa), prea mult stres, efort fizic timp indelungat si la o intensitate mare, schimbari majore in dieta, slabitul sau ingrasatul intr0un timp foarte scurt. Daca prima luna cand ti-a venit a fost ian si acum nu a mai venit si daca bineinteles nu e vorba de o posibila sarcina eu zic ca nu ai de ce sa iti faci griji. Sanatate!