| tpuuserd a întrebat:

Mi-a venit menstruatia acum un an si de atunci nu mi-a mai venit, faza-i ca imi curge un lichid alb din vagin.Ce ar trebui sa fie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Faza este că nu mai ai menstră, asta este marea problemă.
Lichidul alb este leucoree, este normală.
Trebuie să mergi la endocrinologie pentru dozările hormonale pentru a urma un tratament hormonal care să declanșeze menstra. Ai nevoie și de un ecograf pelvian.
Mama ta ce face, doarme?
Pa, pa.

| Criistyanna a răspuns:

Este perfect normal sa iti curga acel lichid alb. Daca te deranjeaza mirosul fugi la farmacie si cumpara un speri pentru asa ceva, si spalate foarte des. In legatura cu menstruatia nu este niciun fel de panicawinking stai calma. Menstruatia se regleaza foarte greu si dureaza ani. Este adevarat ca la unele fete menstruatia apare regulata sau se mentine in functie de persoana. Dar nu e panica. Mie mi.a venit prima data acum 7 luni si acum recent imi vine de doua luni dar niciodata pe aceeasi data laughing M.a ia prin surprindere. Am fost la un medic de familie si mi-a spus ca nu se intampal nimic. Mi-a spus ca Dansei i-a venit prima data la 14 ani si apoi abia la 18 ani si nici acum nu este reglat. Deci stai linistita. Dar pentru siguranta ta du"te la un control.
Dai funda? tongue

| AlinnaAly a răspuns:

Buna! Nu ai dat mai multe detalii. Cati ani ani? Ai avut contact sexual? Menstruatia nu poate intarzia asa de mult. In ceea ce priveste lichidul alb, daca nu isi schimba culoarea si mirosul, totul este in regula. Mai ai si alte simbtome? Parerea mea este ca ar trebui sa mergi la un ginecolog, mai ales ca nu este normal ca menstruatia sa iti intarzie asa de mult. Multa sanatate!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat ce era mai IMPORTANT : vârsta pe care o ai acum!

"Scurgerea vaginală alb gălbuie" despre care spui este secreţia vaginală NORMALĂ şi o vei avea până la menopauză ( întreruperea fiziologică a ciclurilor menstruale ).

Doar că, aspectul secreţiei vaginale normale DIFERĂ în funcţie de perioada de fertilitate în care te afli.

Vezi mai multe detalii la linkul :
http://www.mamicamea.ro/sanatate-femei/secretia-vaginala-normala.html

Dacă acea scurgere/secreţie NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz ) atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.

În privinţa LIPSEI menstruaţiei, timp de "un an", aici este o altă "discuţie" :

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha ( data exactă, măcar luna/anul ), dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început viaţa sexuală, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE unele dereglări/întârzieri.

În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

TOTUŞI, dacă a trecut chiar 1 an fără să-ţi mai vină menstruaţia, atunci e o "problemă" :(

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.

De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562

Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

| Braunion a răspuns:

Ti se scurge creierul pe acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Este normal, in general in primii doi ani ciclul menstrual este neregulat.
S-ar putea sa nu ai menstruatie 2-3 luni, iar atunci cand apare, sa dureze o zi sau 10.
Nu te ingrijora! E normal!
Este vorba de secretie vaginala!
Spuneai ca ai observat ca slipul tau se pateaza cu aceasta substanta vascoasa alb-galbuie.Aceasta secretie provine din vagin, fiind perfect normala.Ea previne uscarea vaginului, protejandu-te impotriva infectiilor.Majoritatea fetelor remarca aceasta secretie cu o vreme inaintea primei menstruatii.
Secretia e naturala si sanatoasa-si mama ta o are!
Cantitatea de secretie variaza pe parcursul ciclului menstrual, de la femeie la femeie.Majoritatea femeilor observa o secretie mai abundenta la jumatatea ciclului, cam in aceeasi perioada cu ovulatia(cand un ovul e eliberat de ovar), ceea ce se intampla de obicei cam cu 14 zile inaintea menstruatiei.Vei avea secretie o mare parte din viata ta adulta.Protejslipurile pot fii folosite zilnic pentru a te mentine proaspata, curata si a te simti confortabil!
Vorbeste cu mama ta acest lucru, sa te lamureasca mai bine.
Incearca sa bei niste ceai de cretisoara, regleaza echilibrul hormonal.
Te pup!