| IHEMM a întrebat:

Mi-a zis cineva de o persoana care la 18 ani a aflat ca sufera de schizofrenie, pana atunci comportandu-se perfect normal. Ma gandesc sa nu patesc si eu asa, nu stiu din ce cauza sunt fixata pe asta...La nastere am primit in jur de nota 5, iar parintii mei aveau o varsta destul de inaintata atunci (peste 35 de ani). Acum nu am probleme de sanatate grave, dar mi-e frica ca am scapat asa usor, nu stiu...Am impresia ca acum am o gramada de visuri in zadar, ca la 20 de ani sa se destrame.
Nu vreau prin asta sa ma credeti depresiva/ciudata, sunt chiar vesela de obicei, doar intreb ce-as putea face in cazul asta, sa scap de gandurile astea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Klaudiu214 a răspuns:

Stiu foarte bine cazul acesta de la un prieten. care are si un copil. mama copilului a avut asa din neamu ei, si i-a aparut chestia asta cu schizofernie la 30 de ani. ei sunt despartiti si i-a ramas lui copilu, iar el are 16 ani e baiat si avea un comportament foarte ciudat vorbea foarte urat si era si foarte agresiv la scoala talal copilului chiar a avut probleme cu el cu comportamentul si nu a stiut de ce. pana la un momendat s-a dus la un doctor si acolo a aflat ca are schizoforenie de la mama lui, care mama lui are si ea din neamu ei si de acolo se trage. iar doctorul i-a spus ca la baieti se manifesta pana in varsta de 16 ani iar la femei pana in varsta de 30 de ani.

| Gabryel85 a răspuns:

Ai atacuri de panică, insomnie, te trezești transpirată noaptea, cu inima bătându-ți cu putere? Ai o sexualitate exacerbată (simți câteodată că nu te poți opri)?
Au părinții probleme de sănătate sau de înțelegere între ei, simți că lumea ta e pe cale de a se schimba? Dormi suficient noaptea? Comunici ușor cu oamenii sau preferi să fii mai izolată? E bine că te gândești la potențiale probleme, dar nu trebuie ca asta să îți ocupe toate gândurile, deoarece atunci încep cu adevărat problemele...

| Rauldor a răspuns:

Nu crezi că te preocupi prea mult de tine şi de sănătatea ta, tu nu eşti în măsură să-ţi dai singură diagnostice de depresivă, de schizofrenică. Dacă tu te simţi bine şi totul este ok, nu este cazul să-ţi faci probleme.Fricile acestea sunt prezente la multi oameni. Câteva dintre : frica de nebunie, frica de îmbolnăvire, frica de a-şi pierde vederea, auzul, sau unul din membre.Vezi pentru ce se îngrijorează oamenii câteodată fără rost. Dacă te linişteşte, nu eşti singura.Ar fi bine să-ţi găseşti o altă ocupaţie, să stai mai mult cu prietenii, să te distrezi, nu să cauţi simptomele bolilor şi să te diagnostichezi eronat.