| Aѕнℓєу♥ a întrebat:

Mi-am băgat piercing în buză. Problema e că mi s-a infectat. Ce trebuie să fac să scap mai repede de infecţie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Mergi la medic si apoi roga-i pe parinti sa-ti dea o bataie pentru automutilare avand ca model salbaticii din jungla.

| Vizitiul a răspuns:

Ti-l dai jos si dezinfectezi. Stai o vreme fara el.

| danco a răspuns:

Da-l jos imediat si mergi la doctor sa iti dea ceva tratament. si termina cu tampeniile astea, arata de-a dreptul gretos.

| karellen a răspuns:

Sa mergi la doctor

| ALY_2447 a răspuns:

Il am si eu draga e normal ca la inceput un pic de probleme se ivesc dar nu te preocupa pune apa oxigenata
dar nu il scoate altfel se inchid gaura si va trebui sa il rifaci

| Iulia_Bitta_1997 a răspuns (pentru ALY_2447):

Hei, dar de la ruj se poate infecta? Eu il am de aproape o luna si tot face cojite si de cateva zile a inceput sa se inroseasca putin gaura ca in prima zi si m-am panicat putin...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa te duci la doctor urgent. Nu e de joaca cu infectiile, cu sanatatea ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoate-l, curata-te bine cu rivanol si da-ti cu o crema cu antibiotic(triderm, de exemplu ). Cand il pui la loc dezinfecteaza-l foarte bine cu alcool medicinal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://www.bodyjewelleryshop.com/about_BJS/faq/piercing_infected.cfm
Pe scurt si in romana: nu trebuie sa il scoti pentru ca pierce-ul tine deschis canalul si va curge puroiul. Daca il scoti se face un fel de abces si e mult mai rau. Va trebui sa deschizi tu iar gaura si sa dezinfectezi, poate chiar mai rau sa mergi la doctor sa faca o mica incizie. M-am luat si eu dupa altii si am scos pierce-ul o data si mi-am desfacut apoi canalul cu ac pentru a scote puroiul. Si cand mi-am pus iar s-a infectat putin dar e ceva normal, indiferent de locul unde il ai. Dezinfecteaza cu apa oxigenata si poti folosi si un unguent antibiotic (Baneocin de exemplu). Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi am facut si eu de cateva zile, si imi proiaza.chestia proasta e ca sunt intr o alta tara, si nu stiu ce sa cer la farmacie. daca are aceste medicamente de care spuneti voi. daca stiti ceva pe baza mai naturala? spuneti mi va rog.nu vreau sa l scot si sa pierd gaura. abia mi am conv parintii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta mi s. a intamplat si mie:O

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am de cateva zile.si s a infectat putin. dar ma doare cand tin pierce ul. s a intarit putin... ce ar trebui sa fac?

| DrPedobear a răspuns:

Da-l jos, apoi du-te la o farmacie si intreaba cu ce poti scapa de infectie. Or sa-ti dea un unguent sau ceva de baza de antibiotic. Poti sa incerci singura cu o compresa cu aspirina pisata, dar asta depinde de cat de grava este infectia.
Bafta!

| Andreeadede96 a răspuns:

Oameni buni puroiu ca puroiu dar daca se umfla eu mi-am dat gaura aseara si mi s-a umflat buza e normal?

| AJ a răspuns:

Mergi la medic bineinteles

| dr4g0s0g4rd a răspuns:

Fa in felul urmator :te duci la doctor ti-l scoate de dezinfecteaza...si iti cumperi cel mai lung piercing macar asa nu o sa ai probleme de genul acesta...eu am un piercing acum de 1, 2 cm! e mai bine si buza s-a umflat cat el big grin dar mi sa intarit pe langa as vrea ajutorul vostru sa imi ziceti daca e norma( ma refer la cei ce au deja) mersi mult

| Vld_Vlad_1995 a răspuns:

Este normal sa ti se intareasca in jurul pierce-ului pentru ca ti se formeaza gaura... eu maim facut de cateva zile pierce in buza si imi curge puroi cateodata. si cel care mi l-a facut imi zice ca este ceva normal si ca o sa imi treaca peste o saptamana. ca asa este normal pentru ca este o rana deschisa... dupa ce ti se formeaza gaura nu o sa mai ai nici o problema de genul. bft big grin