| Mayaa02 a întrebat:

Mi-am cumpărat Zanocin pentru infecţia urinară, brusc am aflat că nu este recomandat adolescenţilor. Este Zanocin200, oare dacă iau doar jumătate de pastilă pe zi, în locul uneia, se pot evidenţia simptome adverse sau să se agraveze şi mai mult infecţia?

Mulţumesc frumos tuturor celor care iau în serios întrebarea şi-mi răspund sincer. Fundiţă happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Eu am folosit, cu folos, pentru infectie urinara, URISAN este din coacaz rosu si este foarte eficient. Se gaseste la farmacie si costa cca 40 de lei, 30 de bucati si trebuie luata doar o capsula pe zi, timp de 30 de zile.
Pentru calmarea durerilor, poti pune perina electrica, ori un pet de plastic, umplut cu apa calda.
Am folosit anterior tratament cu antibiotice, dar infectia nu a cedat, insa dupa urisan, mi-am revenit.
Un gand bun si multa sanatate.

| Veme a răspuns:

1. Nu inteleg ce ai intrebat intrucat nu ai citit intrebarea inainte de a o posta si este incoerenta.
2. Zanocin este interzis intruca opreste cresterea (spre exemplu in inaltime).
3. Daca iei mai putin este mai rau intrucat nu vei atinge CMI de antibiotic si doar vei obisnui bacteriile patogene cu antibioticul. (Concentratia Minima Inhibitorie)

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU te mai "trata după ureche"!

NU se administrează medicamente ( în special antibiotice ) FĂRĂ a fi PRESCRISE de medic!

TREBUIE să mergi la medicul de familie pentru Trimitere la analize/investigaţii suplimentare ( sumarul de urină/urocultura, PREFERABIL cu antibiogramă )!

Abia după ce ai CONFIRMAREA diagnosticului şi după ce se vede la antibiogramă ce antibiotic este mai eficient în cazul acestei infecţii, vei primi tratamentul ADECVAT!

Toate cele bune şi multă sănătate.