| MrsDeee a întrebat:

Mi-am dat seama că dietele nu sunt de mine. Poate pentru că nu am vointă sau sunt prea mică pentru a face față unei mari restricții alimentare.

Am timp până în septembrie să slăbesc 10 kilograme sau măcar 7?
O să mănânc dimineata mai consistent (cu pâine), la prânz o portie de mâncare (depinde ce găsește mama, dar mai putin cantitativ decât mănânc acum)(nu o farfurie plina)
Iar seara o să mănânc iaurt, ceai sau salată.

Dulciuri de două-trei ori pe săptămână dar nu mult ( trei pătrățele de ciocolată într-o zi, 3 biscuiți în alta etc)

Încerc să mă feresc de mâncarea cu mult ulei sau prăjită și o să fac mult sport.
(Jogging, sar coarda, volei, fotbal, etc)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mayar a răspuns:

Dietele sunt aiurea, pentru ca organismul tau are nevoie de cate PUTIN din fiecare. Uite un sfat foarte bun cu privire la mancare, iar la sport, e bine ca stii deja cam ce iti place sa faci si poti sa faci.

Deci :
Trebuie sa manaci la ore fixe cu o marja de maxim o ora. si in fiecare zi sa mananci la acealesi ore. poti trece peste mese, dar nu le poti lua la alte ore decat la cele la care iti vei fixa masa. Evident ca mesele de dimineata vor avea mai multe calorii decat cele de la pranz, iar cele de seara vor fi foarte slabe in calorii.
Trebuie, de asemenea, sa bei multa apa :
1 cana (250 ml)fix dupa ce te trezesti; 1-2 cani de apa cu o ora inainte de micul dejun - asta doar daca poti; 1-2 cani de apa cu 20 de min inainte de pranz si cina; 100-200ml de apa dupa c e ai baut ceai/cafea. sucuri sau chestii acidulate nu bei. iar seara - sa bei 300-600 ml de apa cu 2 ore inainte de culcare. Daca nu poti atunci, incearca sa faci in asa fel incat in intervalul de 2 ore de dinainte de culcare si pana la culcare sa bei cantitatea de apa de care am zis mai sus, aia cu 300-600ml.
Trebuie sa iti obisnuiesti asa organismul si vei slabi. Eu am facut chestia asta si a functionat, spre uimirea mea happy

Multi recomanda dar nici macar ei nu au incercat ceea ce recomanda. Eu am incercat ceea ce ti-am spus mai sus si chiar functioneaza. Sportul poti sa il faci cand vrei tu : dimineata, la amiaz, seara, noaptea, etc - dar sa fie dupa min 2 ore de la ultima masa luata.

Si da, nu o sa ai probleme in a slabi, o sa slabesti, dar sa te gandesti si la faptul ca ar nevoie si de ceva muschi, nu dinaia care sa se vada de la umflarea cu proteine si mersul ca nebuna la sala. Nu. Ma refer la tinuta + ajutorul pe care il ofera muschii organismului.
Cu slabitul nu o sa ia preobleme, poti sa manaci orice, chiar si tort super dulce, dar nu mult si nu seara, ci dimineata si atat de mult cata energie vei consuma tu in acea zi. La un moment dat, dupa cateva zile/saptamani, iti vei da seama singura daca inca mai ai energie in tine de la mancare sau ai folosit-o pe toata.
Multa bafta!winking

Apropo de diete, unele sunt interesante, care nu sunt cu multe restrictii, dar majoritatea au restrictii serioase si nu fac bine organismului : daca tii o perioada si apoi nu o mai tii, mananci si altceva, organismul se ingrasa la loc. Daca o tii pe viata, faci rau pentru ca organismul are ne voie de cate putin din fiecare. Deci oricum ai face, dietele restrictive nu sunt bune

| Mayar a răspuns (pentru Mayar):

Sa ne tii la curent cu evolutia ta kiss

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca vrei sa dai jos atat de mult, trebuie sa scoti orice este fainos, paine, paste, dulciuri, biscuiti, sucuri, dulceturi, inghetata, ciocolata si biscuiti din alimentatie.
Fara dieta, dar si fara mancare care te ingrasa!
In plus, terbuei sa te apuci de sport intens, pana transpiri de tot, minim 1 ora pe zi.
mancare cu mult ulei nu te ingrasa, nici prajelile, doar ca nu sunt prea sanatoase.
In schimb ingrasa masiv: dulciurile, painea, sucurile, biscuitii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Vrei sa slabesti nu trebuie sa stii ce e aia paine, ciocolata sau biscuiti

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca in loc sa maninci prost si mult maninci prost si putin, ajungi intr-un final la doctor, ala nu e slabit sanatos. Tine o dieta care chiar sa fie dieta si fa sport. Poti lasa glumele cu sarit coarda si altele si sa iti faci un traseu zilnic de minim 10 km pentru MERS. Mers in pas alert, nimic altceva.

| SilviaPunct a răspuns:

Ideea este sa iti calculezi caloriile pe zile. Ideal ar fi sa te incadrezi in 1200-1500 kcal/zi daca vrei sa slabesti. Totusi, daca faci si sport, o dieta cu 1200 kcal este cam restrictiva asa incat sa iti calculezi in jur de 1500 dar sa nu depasesti cu mai mult de, sa zicem, 50 kcal. Exista tot felul de site-uri pentru a calcula numarul de kcal ( iti recomand calorii.oneden.com). Mult succes!