| SamirRadu a întrebat:

Mi-am facut analizele si mi-a iesit la BIOCHIMIE (SER, SPECTROFOTOMETRIE) TGP ul putin crescut(40, 37. iar maximul era de 30), iar TGO ul se incadreaza ok. Ce inseamna asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PeLeU a răspuns:

Bro, daca consumi alcool eu zic sa te potolesti ca nu e de joaca.
E un inceput de ciroza hepaticasad numai daca consumi alcool in cantitati mai ridicate decat normal)).
Daca nu ai trebuie cu alcoolul, atunci du te la medici buni si fa analize amanuntite... poate sa ai hepatita( fie a fie b) sau poate sa ai si alte boli mai nasoale ( pancreatita, insuficienta cardiaca poti face infarct de miocard)).
Nu vreau sa te speri, poti sa te documentezi pe net despre nivelul crescut al TGP si tot asa o sa gasesti.
Bafta

| SamirRadu explică (pentru PeLeU):

Eram doar curioasa. Orientativ ce ar putea fi. Nu consum alcool. Am programare la doctor următoarea săptămână. Multumesc de raspuns?

8 răspunsuri:
| Yuoia a răspuns:

Si completare la ce ti-a spus "Bro", nu este doar putin crescut, ci mult crescut! Atentie la ce faci.

| SamirRadu explică (pentru Yuoia):

Se calculează ca raport dintre TGO/TGP. În funcție de rezultat se încadrează diagnosticul. Eu am dar doar valoarea TGP ului. M-am lămurit. Nu ma speria?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raport TGO/TGP < 1, apare in hepatitele virale

| SamirRadu explică (pentru anonim_4396):

Sunt constienta de asta. Voiam doar o parere orientativa.

| anonim_4396 a răspuns (pentru SamirRadu):

Trebuie sa mai faci analize la ficat. Si eventual markeri virali pentru hepatita. Nu stiu cum se difera infectiile la ficat dar faci ggt si fosfataza neaparat.
"În cazul hepatitei alcoolice, creșterea transaminazelor are o mică particularitate: valoarea TGO o depășește pe cea a TGP. În mod normal, în celelalte hepatite, TGP este mai mare decât TGO (TGP este o enzimă mai specifică ficatului, în timp ce TGO se găsește în multe alte organe)."
Poate sa fie virala, bacteriana, de la grasime sau de la medicamente. Chiar daca tgp nu e foarte mult, poate fi hepatita cronica.
https://www.arcadiamedical.ro/articol/transaminazele-tgp-si-tgo/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Interpretarea rezultatelor analizelor medicale se poate face la medicul de familie.