| IonelaBianca a întrebat:

Mi-am facut analizele si mi-a iesit VSH - 51 la care valorile normale erau 7-11! Am 15 ani. Imi e frica deoarece am citit ca VSH-ul crescut poate insemna cancer crying. Am fost putin racita cand am facut analizele, influienteaza cu ceva? Va rog ajutati-ma!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

VSH-ul crescut inseamna in 99% din cazuri infectie. daca erai racita, acesta este motivul cresterii. VSH-ul trebuie facut numai daca in ultimele 15 zile nu ai avut absolut nici o raceala, infectie, etc.

| Minnie a răspuns:

VSH inseamna viteza sangelui in organism. Este crescuta cand ai o infectie in corp sau esti bolnav. Deci, da, se poate ca raceala sa fi influentat analizele. La analize de aceea se merge nemancat si nebaut si sanatos si fara sa fi sub tratament cu medicamente, pentru a obtine un rezultat cat mai exact.

| kleorys a răspuns:

VSH poate creste si in unele conditii fiziologice, asa cum s-a constatat la femei in perioada menstruala sau dupa luna a patra de sarcina, ori la persoanele mai in varsta. Exista si persoane care toata viata au VSH moderat crescut (20/40 mm) fara sa aiba vreo boala - constitutional. Totusi cresteri foarte mari ale VSH se intalnesc in aproape toate infectiile acute microbiene si virale, in tuberculoza, in reumatism, in anemie, in unele boli parazitare, in boli hepatice, ale rinichilor, in boli tumorale, etc.

| ralukutza96u a răspuns:

Daca ai fost racita e normal ca vsh-ul sa fie marit.si eu eram racita putin cand am facut analizele si mi-a iesit 35.eu am avut si aslo mare si acum fac ceva injectii:-s...nu cred ca e nevoie sa te ingrijorezi.ar trebui sa iti dea ceva antibiotice si dupa aceea sa refaci analizele(si eu am 15 ani)