| leluc a întrebat:

Mi-am facut recent analize complete la sange si mi-a iesit cantitatea de fier dubla. Valoarea normala este cuprinsa intre 37 si 145, iar eu am 241. Nu am gasit pe internet decat despre lipsa de fier, nimic despre surplus. Ma poate lamuri cineva inainte de a ajunge la un doctor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pisi dy a răspuns:

Nivele crescute de Fe: anemie hemolitica, afectiuni hepatice, hemosideroza, hemocromatoza, transfuzii de sange ( creste tranzitor), intoxicatie cu Pb/fier. Dar cresc sideremia si : consumul zilnic si consistent de carnita (cum ti-a zis si psiholoaga), contraceptivele orale, estrogenii, etanolul, metildopa, methotrexatul, preparatele cu fier, rifampicina.
Deci, mergi la medic si pana atunci mai rareste carnita si "organele" ca excesul de fier (hemocromatoza/hemosideroza) se depoziteaza in creier, ficat si cord.Nu te face vegetariana dar moderatie...

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sa nu fie o greseala de laborator, e prea mare valoarea ca sa fie luata in seama fara a fi repetata.

| psiholoaga a răspuns:

Daca esti inaintea menstruatiei sau in sarcina, iti pot iesi modificate analizele. Creste nivelul cu 30%. A crescut fie pentru ca mananci multa carne (ficat, carnati, carne de porc), fie multe legume verzi, fie ai luat niste suplimente cu fier. O alta ipoteza ar fi o afectiune hepatica, insa e bine sa mergi la medic pentru a ti-o infirma sau confirma. Bafta!

| leluc explică:

Nu am afectiuni hepatice, nu mananc ficat si nu fac exces de nimic in general (nici legume, nici carne)

| leluc explică:

Nu iau suplimente de nici un fel happy, nu am luat niciodata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi imediat la doctor, si el o sa iti explice care sunt cauzele feritinei(feritina)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fi atenta ce mananci nu a murit nimeni din ea mananca sanatos daca bei sau daca fumezi iti poate aparea