| secret_1807 a întrebat:

Mi-am luat si eu niste cerceii mari din argint de la bijutier, dupa cateva zile mi s-au innegrit rau de tot, si inelele la fel, si le spal si se innegresc la loc ca si cum ar fi din tinichea. Pot sa sufar de vreo boala ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Posibil. Se curăță foarte bine cu tix. Posibil să nu fie argint pur, să mai aibă și un aliaj.
Un test de analize de sânge.
Pa, pa.

| qtheodora a răspuns:

Eu nu cred ca tu esti de vina poate sau inegrit pentru ca nu sunt din argint sau nu sunt de buna calitate cine stie...Si eu am avut niste cercei de aur si sau inegrit...

| BlackPrincessBitch a răspuns:

Uite cateva chestiii:

1 probabil nu sunt arginit curat

2si argintul se mai inegreste

3nu prea cred ca ai vreo boala

4 spalai cu pasta de dinti
sau
5punei in otet vreo 1 ora
sau
6curatai cu tix sau cif

7funda?

| eDDy a răspuns:

Salut,

Daca vrei sa straluceasca ca argintul pur nu te mint asa pateam si eu cu o bratara, spalai cu pasta de dinti dar freacai bine fa asta de vreo 3-4 ori apoi clatestei cu apa calduta si stergei cu un servetel. O sa arate ca noi.
Fundita daca merge? :-3

Bafta!

| Bijutierul1 a răspuns:

In general inegrirea argintului se produce din cauza toxinelor si sarurilor emanate prin transpiratie, iti recomand o dieta cat mai bio, pentru reglarea deficientelor de fiere sau ficat... dar nu iti fa probleme nu este asa grav, argintul este mai sensibil, ai grija si la sampoanele din toaleta ta in caz ca faci baie cu cerceii.

| RodicaBinar a răspuns:

Eu nu cred că sunt din argint cerceii. Dacă nu se curăţă cu bicarbonat de sodiu sau pastă de dinţi, atunci nu e argint. Ai grijă de unde cumperi, în cazul în care vrei neapărat să fie de argint. Eu mi-am luat cercei de argint de la magazine mari (http://www.luxurygifts.ro/bijuterii-bijuterii-din-argint-cercei) şi nu s-au înnegrit niciodată.