anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi-am luat tensiunea acasa si am 9 cu 5. E putin?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Depinde de persoana, este cam mica, dar acum depinde care afost inainte tensiunea corpului tau, trebuie vazut de la ce ai o asemenea tensiune.Sanatate.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Mergi la medic, ceva nu e in regula.

| elena a răspuns:

De ce acasa si nu la un doctor?

cristian
| cristian a răspuns:

Este mica.
Trebuie sa faci ceva ca sa mai creasca.

assiris
| assiris a răspuns:

Ce vârsta ai?

| mariazet45 a răspuns:

E foarte putin, cati ani ai? Mergi la medic. Se mai intampla doar daca te-ai trezit din somn inainte cu cateva minute de a lua tensiunea.

| Ronin a răspuns:

Cu toate ca, oficial, este considerata o tensiune mica, am mai cunoscut persoane cu asemenea valori si mi-au spus ca se simt foarte bine. Asa cum am cunoscut si un tinar de 26 de ani care, in absenta efortului sau a unei emotii, avea 18 cu 10 (considerata foarte mare pentru virsta lui).
Deci: daca asa te-ai nascut, inseamna ca asta e "status"-ul tau. Daca te simti bine si nu te deranjeaza nimic (ameteli, palpitatii, etc.) nu-ti mai face griji: asa esti tu "construit/a". Mergi inainte!

| miriam a răspuns:

Nu e neaparat mica, aceasta depinzand si de varsta.Plus de asta nu stiu daca aceasta valoare este cea corecta, tinand cont ca acasa nu stiu ce tensiometru ai folosit si daca ai luat-o asa cum trebuie. Dca te simiti bine nu cred sa ai probleme dar cu toate astea este bine sa o masori mai frecvent.

| doinisor a răspuns:

Da este cam mica incearca si bea cafea zilnic multe lichide si maninca bine.

| claudiarebecca a răspuns:

Cam putin. acum depinde si ce varsta ai. de obicei la adolescenta tensiunea e mai mik.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde de fiecare persoana, eu am tot timpul 9 cu 5 si ma simt foarte bine, rareori am ajuns la 12 cu 7 si chiar m-am simtit rau de tot.totusi mergi la un medic, mai ales daca te simti rau.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bineinteles ca e putin. O tensiune normala in conditii normale este 12 cu 7.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

PUTZIN

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde si de varsta... 9 cu 5 conform teoriei te incadrezi 4 - 11 ani, dar tu nu ai specificat acest lucru, detaliu, destul de important. 1-3 ani 75-90 cu 50-60mmHg, 4-11 ani 90-110 cu 60-65 mmHg, 12-15 ani 100-120 cu 60-75 mmHg, adult 115-140 cu 75-90 mmHg, varstnic peste 150, peste 90 mmHg (ATENTIE prima valoare reprezinta T.A.maxima si a doua minima).

| doruletz a răspuns:

Nici eu nu am avut vreodata mai mare de 9 cu 7, si nu am avut nimic! Cu toate astea sunt o persoana foarte energica... Stii, eu ma consider exceptia care confirma regula... Doctorii au zis ca daca mi-e ok nu am de ce sa ma indop cu pastile... multe lichide, aproximativ3l pe zi, fara cafea... in rest nimic nu am primit de la medici(recomandari)