| AndreeaCristina1992 a întrebat:

Mi-am pus dinti de portelan la dentist. Undeva prin martie si i-a lipit definitiv.
Am fost atenta la ce mănânc, n-am mâncat deloc tare.
Parca s-au desprins de sus in partile laterale.
Nu inteleg. Care-i problema? Daca merg la dentist imi lipește inapoi? Nu este risc de ruperea lor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dintii de portelan sunt foarte sensibili, nu ai voie sa i lovesti cu nimic, nici macar cu lingura sau furculita cand maninci, nu ai voie sa musti din măr din pară din piersica, aceste fructe trebuiesc taiate cu cutitul si maninci bucati mici, daca fortezi dintii se vor rupe, dintii de portelan nu sunt ca dintii naturali tari, sunt deosebit de fragili, sunt implanturi, si daca nu ai grijă de ei îi rupi sau vor cădea, acum daca sau desprins, mergi inapoi la stomatologul care ti i-a pus sa vada el din ce cauza sa u desprins. Ce varsta ai? Si de ce ai optat pentru portelan?

| Violleta2022 a răspuns:

Nu am inteles, ce fel de dinti ti-ai pus daca s-au desprins?
Evident nu sunt implanri dentare.
Sunt cumva fatete la dinti?
Mergi la dentist si vezi ce trebuie facut, ca-i pacat sa stai asa si sa-ti cada. Nu mai amana, oricum este datoria lor sa-ti dea garantie la lucrarea facuta.

| Frank51 a răspuns:

Se mai pot desprinde din diferite motive, te duci înapoi și ți le lipește gratis(depinde cum ai convenit inițial cu medicul, de obicei se dă o garanție de 1-2-3 ani).