anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi-as dori sa port aparat dentar dar părinții nu vor sa îmi pună. Îmi spun ca unde as mai fi unica dacă îmi îndrept dinții.Imi e rușine sa zâmbesc din cauza dinților. Știu ca trebuie sa îmi repar și niște masele deoarece le am cariate și sparte unele dar tot așa nu vor. Ce sa fac sa ii conving?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

La masele de ce naiba nu ar vrea? Parintii tai sunt normali la cap? Aparatul dentar e al naibii de scump, sa zicem ca acolo ar fi problema banilor, dar cariile sunt chestii care tin de urgenta medicala - le lasi netratate aiurea, pot sa te bage chiar in mormint.

| Sonia822 a răspuns:

Le explici ca iti va afecta imaginea si statutul profesional, cu cat cresti in varsta, cu atat e mai greu de purtat, deci de corectat. Problemele la dinti dau probleme pe organe, in special inima. De exemplu, unui bolnav de inima, inainte de operatie i se scot toti dintii si maselele. In sens invers, atentie la inima. Apoi cu cat amani mai mult, cu atat creste caria si costa mai mult s-o repari. Se poate ajunge la pierderea dintelui/maselei. Un implant costa 550 euro, fara manopera. La unii se face si aditie de os. Trateaza totul din timp. Apeleaza la dna diriginta, cand vin parintii la scoala, sa le spuna ca ai fost la cabinetul scolii, si ai recomandare sa te duci urgent la dentist, ca sa nu iti imbolnavesti organele interne.

| 94Lucifer94 a răspuns:

Dacă e vorba de bani, atunci ar trebui să ai niște părinți ai naibii de săraci și nepăsători, pentru că acele măsele le vei pierde. Insă, durerea pe care o vei avea când nervul o să fie afectat de fiecare dată când mananci ceva dulce, sau muști ceva tare, e de nesuportat. Am trecut si eu prin asta, la fel pentru că mama nu a vrut să-mi dea bani să mi le repar. A trebuit să cresc eu suficient de mare să muncesc și să-mi fac niște amarâți de bani să scap de durere și să pot și eu să mananc ca oamenii ceva dulce sau să mușc ceva tare. Aparat dentar poți să-ți pui mai tarziu, dar măselele trebuie păstrate, altele nu mai cresc, iar crede-mă nu ai vrea să ajungi la implant. Ultimul preț care mi s-a dat pentru implant, a fost de 500 de euro pentru o singură măsea.

| Andra9pk a răspuns:

Eu nu inteleg parintii de genu'. Daca e vorba de bani, bă faci pe dracu in 4, te imprumuti si tot nu iti lasi copilul sa aiba probleme cu dantura..mai ales ca se raspandesc in toata gura.

| EuSuntRobertel a răspuns:

Buna! Probabil au probleme cu banii sau nu considera problemele tale prea importante. Daca esti la liceu, unele au cabinet gratuit, ai putra sa te interesezi. Spune-le ca nu mai poti manca pentru ca te dor maselele, trebuie sa iti faca programare la stomatolog. Daca nu sunt de acord nici asa si ai cativa bani stransi si peste 14 ani, ai putea sa te duci singura la stomatolog.
Sper ca te-am putut ajuta. O zi placuta! happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru EuSuntRobertel):

Daca nu sunt de acord, ce ar fi sa isi gaseasca niste parinti care se comporta ca atare? Sa sune la protectia copilului/politie, de exemplu. Aia sa avem pardon dar nu se pot numi parinti. Pai eu o duc pe a mea la stomatolog chiar daca stiu ca maninc piine cu apa o luna intreaga pentru asta.

| EuSuntRobertel a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Salut Gabi! Apreciez parerea ta. Dar nu isi poate schimba parintii, chiar daca ei gresesc prin nepasarea problemelor ei sau lipsa banilor, pentru ca aceia totusi i-a dat viata si a crescut-o, nu poate sa ii invinovateasca pentru tot. Multi parinti gresesc, dar gresesc din lipsa educatie lor, din egoismul si neputinta lor. Daca parintii ei nu vor sa o ajute, iti va rezolva singura problemele cand va creste. Iti dau dreptate, nu e normal ceea ce i se intampla, dar nu cred ca e singura care trece prin asta si noi nu avem cum sa schimbam acest lucru.
O zi placuta! happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru EuSuntRobertel):

Ba da, avem cum. Si ea are cum. ATITUDINE! Cunosc parinti care nu au bani si se descurca - de exemplu gasind cabinete care lucreaza gratis pentru copii - sunt si de-astea. Sa avem pardon, dar lipsa asta de interes denota ca aia nu merita sa fie parinti! Altii se chinuie ani intregi, tratamente, nebunii, si nu reusesc sa aiba urmasi, de infiat e un cosmar birocratic, iar multi dintre aia care au copii sunt niste dobitoci sinistri ca astia. Nu sintem in evul mediu cand nu aveai acces la informatie. Inteleg lipsa banilor - si eu o duc sinistru de prost de ceva vreme in domeniul asta - dar lipsa de interes, niciodata!

| Clamidia a răspuns (pentru EuSuntRobertel):

Nu e vorba de banii. Nu zic ca sunt așa dar îmi cumpara ce vreau. Dacă ar fi după tata îmi pune. Dar mama zice ca nu mai sunt unica după.

| Clamidia a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu este vorba de banii. Au bani.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Clamidia):

Nu este vorba de bani, nu "Nu este vorba de banii." In alta ordine de idei, maica-ta cred ca are nevoie de un psihiatru. Poti sa ii arati tatalui tau raspunsurile noastre de aici si poate deschide un pic ochii.

| EuSuntRobertel a răspuns (pentru Clamidia):

Cum sa fi unica cu probleme? Nu e mai bine sa fii unica sanatoasa? Trebuie sa o bati la cap in fiecare zi pana va intelege. Roaga-l pe tatal tau sa ii explice ca trebuie sa iti rezolvi dantura. Sper sa reusesti.