Sa iti spun cum arata hepesul: este o pata rosie (sau mai multe) pe fondul careia exista multe basicute una peste alta, ca un ciorchine de struguri. Dupa parearea mea, ce ai tu sigur nu e herpes, ci mai degraba este "zabala" (acum nu imi vine denumirea medicala). Stiu ca suna urat, dar eu cred ca asta e... se poate transmite foarte usor pe un pahar (de ex : ai baut dupa cineva) sau se poate transmite cu un sarut.Se trateaza foarte usor cu unguent de galbenele, cu PLANTA GINGIVALA (asa se numeste), se gaseste la farmacie si e o solutie cu care te dai pe bubite. Poti folosi si Aciclovir, ca nu strica...
Herpes-ul la coltul gurii apare, de regula, sub forma unei rani uscate, formata si din "bubite", de culoare alb-cenusie.
Poti sa dai cu aproape orice crema peste ea si dispare in max 2 zile. Unii folosesc chiar si crema de dinti, eu folosesc ce am la indemana, de ex. Diclosal gel.
Eu iti recomand Aciclovir sau Zovirax. Dar Aciclovirul e tratamentul de electie pentru herpes (sau orice buba de la gura, din experienta proprie ah si e bun si pentru cosuri pentru ca usuca f mult)
Nu este herpes, si cel mai probabil ti s-a intamplat deoarece nu le-ai hidratat pe timp geros, le tratezi f ieftin cu unguent de galbenele, si cu rabdare. popular s. n. "codite" parca.
CristinaSNC întreabă: