Draga Nicoleta, probabil ca medicul iti va pune doar cateva intrebari si iti va recomanda in primul rand un set de analize. Apoi va decide daca este este suficient un tratament hormonal sau e necesara interventia chirurgicala. Eu banuiesc ca iti va recomanda operatia.
9. 5 cm este foarte mare. Dupa ce depaseste 7 cm se opereaza chistul ovarian. Deci te poti astepta, din pacate la o programare pentru operatie. Si eu am avut un chist de 4 cm si mi-a dat tratament cu duphaston si anticonceptionale dar la tine e cam grav. Iar cat despre sex nu conteaza ca ai facut sau nu, chisturile apar si la virgine si la fete care si-au inceput viata sexuala.
Chisturile astea sunt datorate in buna parte "binecuvantarii" vietii moderne. Ai grija de dieta, activitatea fizica si somn, intrucat astea ajuta mult la reglarea secretiilor hormonale, si indirect are efect si asupra problemei acesteia. Si ar fi bine sa gasesti un tratament naturist, tratamentele hormonale cu anticonceptionale au rezultat doar pe perioada in care se iau, dar au dezavantajul ca pot duce la sterilitate, intreruperea lor poate duce la formarea altor chisturi ovariene, un adevarat ciclu vicios.
De cate ori caut remedii naturiste pentru acest sindrom gasesc altceva, acum am dat peste: http://www.sanatateanaturista.com/......om-uterin/
Ai grija de sanatate, Domnul fie cu tine.
P. S. vorbeste despre asta cu medicul de familie, poate sa cunoasca si sa-ti recomande un medic ginecolog mai deschis catre natura.;)