| mona01 a întrebat:

Mi s-a rupt o bucata dintr-un dinte de lapte.Ce ar trebui sa fac? Nu se prea misca si mi-e frica sa-l scot. Sa ma duc oare la Dentist? Se poate sa-mi creasca si pe o parte numai?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mable009 a răspuns:

Du-te repede la urgente sa til scoata nu poate sa-ati creasca pe o parte deoarece
o sa te doara si o sa impinga jumtatea
Daca ti-e frica roaga pe cine sa ti-l scoata pls funda happy

12 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu. Nu-ti creste numai o parte. Mergi la doctor sa-l plombeze daca este necesar si sa-ti dea un tratament pentru intarirea dintilor.

| mona01 explică (pentru Salontanul):

Nu-l pot si scoate?

| Salontanul a răspuns (pentru mona01):

De ce? Ca sa ramai stirb? Mergi la medic si te va sfatui. Eu nu-ti recomand sa-l scoti.

Este de Lapte, adica nu l-am mai scos inainte

Repet ca este de lapte

| Salontanul a răspuns (pentru mona01):

Daca nu se misca? Ce rost are sa te uratesti? Scoate-l daca vrei. Nu stiu ce varsta ai. Uneori e necesar sa-i scoti ca sa nu creasca strambi cei noi.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Uite cand se schimba dintii:
incisivi centrali - 4 ani si completa - 6 ani
incisivi laterali - 5 ani si completa - 7 ani
canini - 8 ani si completa - 11 ani
molari 1 - 6 ani si completa - 10 ani
molari 2 - 7 ani si completa - 11 ani

Intre aceste intervale dintii incep sa se miste.
Tine cont ca sunt varste medii si sunt valabile atunci cand dintii nu sunt afectati de carii profunde si nu sufera abcese repetate.

Carie Profunda se numeste ceea ce am eu big grin

| raluk27 a răspuns (pentru Salontanul):

De ce-ai da banii pentru plombarea unui dinte de lapte, pe care oricum in cateva luni in vei schimba?
Nu conteaza daca nu se misca. E rupt. Nu sta cu cioturi in gura. Intra mancare, se inflameaza gingia etc. Mergi la stomatolog sa ti-l extraga si in cateva luni o sa-ti creasca un dinte nou, perfect sanatos. Nu te gandi ca stai foarte mult stirb/a. Creste destul de repede

L-am scos deja...

| mona a răspuns:

Lasa-l asa pentru ca oricum il vei schimba cu dinte permanent, e doar o chestiune de timp

| PorcușorulDeGuineeaV a răspuns:

Du-te la dentist