Bună!
Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la o masea/dinte ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul ( dacă este cazul ).
TREBUIE să mergi ( cât mai urgent ) la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!
Toate cele bune.
Poate e din cauza unei raceli, dar daca umflatura tine mai mult timp de ex 3-4 zile, ar fi cazul sa te duci la dentist, si nu va costa mult ca e o gingie.
Si eu am trecut prin asta. Mi s-a umflat maseaua. Parintii m-au dus la medic dar nu era nimic mai bine. La un moment dat am auzit de un dentist arab care cica era bun, si parintii m-au dus la el. mi-a dat antibiotic, iar puroiul s-a localizat submandibula. Dupa un timp dentistul trebuia sa plece in concediu, la fel si eu cu familia. Mi-a intrerupt antibioticul si am plecat toti, noi si el, in treaba noastra. Acolo m-a apucat plansul aiurea, nesomnul si oboseala chiar daca dormisem mult. Intr-o zi a inceput sa ma doara iar maseaua si fata, asa ca am plecat de acolo si m-am dus la un alt dentist. Acolo mi-a zis sa merg de urgenta la Cluj. Ne-am dus la Cluj. Am mers la o doctorita chirurg buna, la clinica de maxilofaciale2. Mi-a facut anestezie dar nu si-a facut efectul. Operatia a fost pe viu. Apoi doctorita ne-a trimis la alt doctor in clinica de maxilofaciale1. Am fost internata cateva zile. Ma spala de 2 ori pe zi cu siringa in tubuletul care il aveam bagat in locul operatiei etc etc. Dupa aia am plecat acasa. Dar o asistenta a trebuit sa continuie spalatul pe tubulet. M-am vindecat. Dar am ramas fara un dinte definitiv la 10 ani si cu o cicatrice. Daca nu vrei asta du-te de acum la un dentist grozav sau la un chirurg. Normal, daca nu vrei sa patesti ca mine.
Din pacate nu ai nimerit medici buni. Cu o radiografie locala se putea vedea clar infectia. Trebuia inceput tratamentul de canal inainte de a pleca in acel concediu. Iar la Cluj, nu stiu ce interventie ti-a facut, dar 2 lucruri iti pot spune: 1. nu se intervine atunci cand este un puseu de durere pentru ca, asa cum ai vazut, anestezia nu prinde. 2. un medic bun nu scoate un dinte decat daca a incercat tot ce se putea face pentru a-l salva si nu a mers (mai ales la un copil de 10 ani). Imi pare rau sa iti spun, dar medicii pe care i-ai intalnit nu au fost cei mai buni pentru tine...
AndreiDoMino întreabă: