Întrebare recomandată | HereToHelp123 a întrebat:

Mi se exfoliaza unghiile sad Ce tratament naturist pot urma?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lola05 a răspuns:

Problema asta am avut-o și eu mult timp. Am scăpat de ea, acum am unghii sănătoase și frumoase. Ce am făcut? Simplu!
Când mai aveam poftă de limonadă tăiam o lămâie și scurgeam aproape de tot zeama din ea, apoi îmi băgam degetele în jumătățile de lămâie și le țineam acolo 5-10 minute, după care masam bine zeama de lămâie rămasă pe mână ca să intre în unghii și piele.
Din când în când, mai puneam ulei de măsline într-o ceșcuță mică și îl încălzeam pe baie marină (pui ceșcuța în apă fierbinte). Tot așa, stăteam cu degetele în uleiul cald vreo 10 minute, după care scoteam, masam uleiul de pe mâini până intra în piele și de obicei făceam asta seara, să nu fie nevoie să mă spăl pe mâini și să dorm așa peste noapte.
Unghiile mi s-au întărit și nu am mai avut de mult timp nicio problemă cu ele. Încă mai fac tratamente din astea cu ulei și lămâie, dar foarte rar, și nu pentru că aș avea probleme ci preventiv.

12 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Din proprie experienta iti spun : ulei de masline. in Fiecare seara te ungi cu el pe unghii, il las 10-15 min sau cel mai bine peste noapte. Daca faci chestia asta 10 seri o sa vezi imbunatatiri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da-ti-le cu ulei de ricin dimineata si seara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna
Recomand vizita unui dermatolog, si folosirea uleiului de masline.
O zi buna.

| Trandafirii a răspuns:

Uleiul

| Anonim340 a răspuns:

Caută pe net, sunt foarte multe happy

| TrololollPrettyDevil a răspuns:

Uleiul de la bunica. Nu de la matusa, de la BUNICA. happy

| Alinaka a răspuns:

Cauta ceva uleiuri, eu as recomanda ulei de argan.

| Cristina516 a răspuns:

- cel mai simplu tratament este sa aplici pe unghii suc proaspat de lamaie, de cateva ori pe zi. Nu te spala imediat pe maini, lasa ca sucul de lamaie sa actioneze minim o ora.

– in fiecare seara, inainte de culcare, maseaza-ti unghiile cu uleiul dintr-o fiola de vitamina A uleioasa. Aceasta intareste si reconstruieste tesutul unghiei. La fel de bun este si uleiul de ricin si cel de masline.

– amesteca intr-un bol, pana se omogenizeaza, o lingura de miere, doua galbenusuri si trei linguri de lapte caldut. Inmoaie unghiile in compozitia obtinuta timp de 15-20 de minute, dupa care, clateste cu apa calduta. Aceste ingrediente hidrateaza si hranesc unghiile, facandu-le mai rezistente si mai sanatoase.

– amesteca o lingura de ulei de masline cu sucul de la o jumatate de lamaie. Incalzeste compozitia la foc mic, apoi tine unghiile in ea pana cand se raceste. Repeta tratamentul in fiecare seara, timp de doua saptamani.

– amesteca o lingura de ulei de masline, de argan sau de migdale cu o lingura de otet de mere. Inmoaie unghiile timp de 10 minute. Repeta tratamentul timp de 7 zile. Rezultatele nu vor intarzia sa apara. Vei observa ca acest amestec regenereaza, intareste si accelereaza cresterea unghiilor.

– fa o pasta din suc de lamaie si miere si aplic-o direct pe unghii prin miscari circulare.

– incalzeste o jumatate de litru de apa in care sa dizolvi o lingurita de sare de mare. Tine degetele in aceasta apa timp de aproximativ 20 de minute, dupa care sterge mainile si aplica o crema hidratanta. Repeta procesul in fiecare zi, timp de o saptamana.

– fa o pasta din bicarbonat de sodiu si apa pe care sa o freci cu ajutorul unei periute de dinti pe unghiile deteriorate. Pe langa faptul ca le intareste, bicarbonatul de sodiu, la fel ca si lamaia, albeste suprafata unghiei.

Pentru a avea unghii frumoase iti recomand sa le ingrijesti mereu, nu doar atunci cand apar problemele. Mai bine sa previi decat sa combati, acest lucru este valabil si in cazul unghiilor exfoliate. Pentru ca mainile ingrijite, pe langa faptul ca au un aspect placut, mai indica si un stil de viata si un organism sanatos.
funda? pls happywinking

| Luizaza a răspuns:

Intr-un bol se mixeaza o lingura de miere cu doua galbenusuri si 3 linguri de lapte caldut. Dupa ce acest amestec a fost omogenizat bine, se lasa unghiile la inmuiat timp de 10-20 de minute, dupa care se clatesc cu apa calduta. Aceste ingrediente iti vor hidrata si hrani unghiile, facandu-le mai sanatoase si mai catifelate.Un alt tratament pentru a trata unghiile exfoliate este utilizarea unei fiole de vitamina A uleioasa. In fiecare seara inainte de culcare se maseaza unghiile cu acest ulei.

| anamalik a răspuns:

Ulei de ricini sau ulei normal din ala de gatit si il incalzesti putin, sa fie un pic caldut numa si bagi unghiile in ulei si le lasi cateva minute si sa tot repeti chestea asta la cateva zile...

| diaandre a răspuns:

Buna,poti folosi fiola de vitamina A uleioasa. In fiecare seara inainte de culcare se maseaza unghiile cu acest ulei.