anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi se poate face herpes daca mananc/beau ceva si imi este foarte foarte scarba de acel lucru? Mai ca nu am vomitat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| NLS a răspuns:

Nu. Aparitia herpesului nu e influentata de starea alimentelor consumate si de starea de "scarba."
Herpesul (Herpes Simplex) e un virus. Odata ce l-ai luat, nu mai dispare niciodata din organism. Ramane intr-o stare latenta si reapare din cand in cand, pe fondul unor factori favorizanti.
Herpesul se instaleaza pe buze in general. si in zona genitala.
Il iei prin contact direct de la o persoana contaminata (sarut, sex ), sau doar atingand obiecte ce ii apartin.

Daca mananci ceva alterat sau scarbos, fie vomiti, fie ti se face greata, fie dezvolti o toxi-infectie alimentara insotita de eruptii specifice pe piele.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu! Herpesul este un virus, care se ia prin contact direct cu o persoana infectata.
Daca manaci ceva care nu-ti place, poti sa tii se faca rau si sa vomiti.

| sierra1 a răspuns:

Herpesul oral este o infecţie virală, contagioasă, care recidivează când sistemul imunitare este slăbit, în perioadele de oboseală, stres ridicat sau stare generală proastă. Herpesul oral este provocat de un virus, denumit „Herpes Simplex 1", care odată intrat în organism nu mai poate fi eliminat, rămâne fixat în celulele nervoase şi mai devreme sau mai târziu va recidiva.

Cu alte cuvinte, dacă ai avut deja herpes, probabil va recidiva odată cu stresul mâncării grețoase de care ziceai. Dacă n-ai avut nu faci din cauza faptului că e scârbos dar neinfectat.

| PainTech a răspuns:

Nu are treaba, stai linistit. Gasesti pe la farmaci niste plasturi pentru herpes foarte buni.