anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi se poate intampla ceva daca am blocat matul spermatic? ( ma refer la faptul daca se poate rupe sau ceva de genu ) pentru ca, cum sunt testiculele, dedesubt de ele m-am strans ca sa vad daca se simte ( acel mat spermatic ) pentru ca am aflat ca un mat este legat de testicule si acesta le alimenteaza cu sperma ( adica matul spermatic ), si am vazut ca nu se simte, adica m-am apasat pe acolo si nu am simtit nimic. Si vreau sa ma lamuriti si pe mine cu acest mat spermatic. Este ca o vena? este rezistent? ( adica ma refer la faptul daca se sparge sau se rupe usor dintr-un accident ). Sper sa intelegeti intrebarea. ( e c-am greu de inteles si ridicola )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista nici un mat spermatic, ci doar un funcuo spermatic, care duce spermatozoizii de la testicul spre uretra. Nimeni nu alimenteaza testiculele cu sperma si nici nu ar avea ce. Funiculul spermatic se gaseste in canalul inghinal, deci nu ai cum sa-l strangi in mana sau sa-l simti. Asteapta sa mai cresti, vei invata in clasa a opta in detaliu aceste repere anatomice si vei intelege.

| FIORI a răspuns:

Daca ti se rupea asta, sesizai tu pana acum. Nu iti mai face griji ca nu ai de ce.