E vaccinul impotriva tuberculozei si li se face tuturor copiilor la iesirea din maternitate. Ma indoiesc ca nu esti vaccinat, doar ca e posibil sa nu iti fi ramas semn.
Pe mine m-au vaccinat dar nu am niciun semn.
Poate la fel ai patit si tu...sunt oameni carora nu le ramane semnul de la vaccin.
Sistemul imun destul de fragil al copiilor are nevoie de ajutor pentru a lupta impotriva acestor boli, imunizarile facand posibila aceasta lupta. In Romania, copiii sunt vaccinati gratuit, dupa o schema numita Programul National de Imunizari, care cuprinde 7 vaccinuri mai importante: BCG (antituberculoza), antihepatita B, DTP (antidifteric, antipertusis, antitetanos), antipoliomielita, antirujeolic (impotriva pojarului).
Astfel, copilul dvs. va face prima imunizare inca din primele zile de viata, in maternitate, prin vaccinarea antihepatita B, care se repeta la 2 si la 6 luni.
Fiecare mama primeste, la iesirea din maternitate, un carnet de vaccinari pentru nounascuti cuprinzand calendarul vaccinarilor obligatorii, care va permite o evidenta clara a vaccinurilor administrate copilului de la nastere pana la varsta de 14 ani.
Schema efectuarii acestor vaccinuri este urmatoarea:
la 24 ore: vaccinare antihepatita B (se efectueaza in maternitate);
la 4-5 zile: vaccinare antituberculoasa (se efectueaza in maternitate);
la 2 luni: vaccinare antihepatita B, vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antidifterica, antitetanica/antipertussis;
la 4 luni: vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antidifterica, vaccincare antitetanica/antipertussis;
la 6 luni: vaccinare antihepatita B, vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antidifterica, vaccinare antitetanica/antipertussis;
la 12 luni: vaccinare antidifterica, vaccinare antitetanica/antipertussis si vaccinare antipoliomielitica;
la 12-15 luni: vaccinare antirujeolica;
la 30-35 de luni: vaccinare antidifterica, antitetanica/antipertussis;
la 7 ani: vaccinare antirujeolica, antidifterica, antitetanica;
la 9 ani: vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antihepatita B;
la 14 ani: vaccinare antituberculoasa si antidifterica/antitetanica
deci in fisa ta trebuie sa apara cel putin aceste vaccine si atunci totul e ok
Pai ar trebui sa te duci la un medic sa ti-l faci. Da, am respectivul semn.
Nici mie nu mi-lea facut mama si medicul, eu cred ca toti suntem vaccinati dar nu toti avem semne. Daca esti sigur ca nu esti vaccinat fugi la doctor si roagal sa-ti faca vaccinurile sau unele din ele caci sunt importanta pentru sanatate.Pa
Am semnul...vaccinul se zice ca te protejeaza de anumite boli... daca nu l-ai facut si esti sanatos...bravo tie.
Ptr ca acum cativa ani intai te taia cu ceva dupa aia te vaccina si de asta au unii cicatrice
User252426 întreabă: