anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mie nu mi-a facut mama vaccin cand eram mic si toti cei care si-au facut, vad ca le-au ramas o cicatrice/semn de la vaccin, de ce le-a ramas acele semne, voi aveti? Care era treaba cu vaccinul?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| moonY a răspuns:

Da, am si eu semn de la vaccin.
(de fapt am vrut doar sa'mi dai niste voturi rolling on the floor rolling on the floor )

15 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E vaccinul impotriva tuberculozei si li se face tuturor copiilor la iesirea din maternitate. Ma indoiesc ca nu esti vaccinat, doar ca e posibil sa nu iti fi ramas semn.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Da, eu am, vaccinul respectiv se facea la iesirea din maternitate.

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Pe mine m-au vaccinat dar nu am niciun semn.
Poate la fel ai patit si tu...sunt oameni carora nu le ramane semnul de la vaccin.

daniela
| daniela a răspuns:

Sistemul imun destul de fragil al copiilor are nevoie de ajutor pentru a lupta impotriva acestor boli, imunizarile facand posibila aceasta lupta. In Romania, copiii sunt vaccinati gratuit, dupa o schema numita Programul National de Imunizari, care cuprinde 7 vaccinuri mai importante: BCG (antituberculoza), antihepatita B, DTP (antidifteric, antipertusis, antitetanos), antipoliomielita, antirujeolic (impotriva pojarului).

Astfel, copilul dvs. va face prima imunizare inca din primele zile de viata, in maternitate, prin vaccinarea antihepatita B, care se repeta la 2 si la 6 luni.

Fiecare mama primeste, la iesirea din maternitate, un carnet de vaccinari pentru nounascuti cuprinzand calendarul vaccinarilor obligatorii, care va permite o evidenta clara a vaccinurilor administrate copilului de la nastere pana la varsta de 14 ani.

Schema efectuarii acestor vaccinuri este urmatoarea:

la 24 ore: vaccinare antihepatita B (se efectueaza in maternitate);
la 4-5 zile: vaccinare antituberculoasa (se efectueaza in maternitate);
la 2 luni: vaccinare antihepatita B, vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antidifterica, antitetanica/antipertussis;
la 4 luni: vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antidifterica, vaccincare antitetanica/antipertussis;
la 6 luni: vaccinare antihepatita B, vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antidifterica, vaccinare antitetanica/antipertussis;
la 12 luni: vaccinare antidifterica, vaccinare antitetanica/antipertussis si vaccinare antipoliomielitica;
la 12-15 luni: vaccinare antirujeolica;
la 30-35 de luni: vaccinare antidifterica, antitetanica/antipertussis;
la 7 ani: vaccinare antirujeolica, antidifterica, antitetanica;
la 9 ani: vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antihepatita B;
la 14 ani: vaccinare antituberculoasa si antidifterica/antitetanica

deci in fisa ta trebuie sa apara cel putin aceste vaccine si atunci totul e ok

| dulshe a răspuns:

Nici eu nu am si mie mi l-a facut

| iiirrriiisss a răspuns:

Pai ar trebui sa te duci la un medic sa ti-l faci. Da, am respectivul semn.

| iiirrriiisss a răspuns:

Eu totusi insist sa te duci sa consulti un medic.

| moonY a răspuns:

Daca mai zic ceva...mai primesc voturi?
rolling on the floor

| alma a răspuns:

Nici mie nu mi-lea facut mama si medicul, eu cred ca toti suntem vaccinati dar nu toti avem semne. Daca esti sigur ca nu esti vaccinat fugi la doctor si roagal sa-ti faca vaccinurile sau unele din ele caci sunt importanta pentru sanatate.Pa

| crisS a răspuns:

Treaba vaccinului este de a produce anticorpi

( toti am facut acel vaccin)

| vio a răspuns:

Am semnul...vaccinul se zice ca te protejeaza de anumite boli... daca nu l-ai facut si esti sanatos...bravo tie.

| gaby_6279 a răspuns:

Ptr ca acum cativa ani intai te taia cu ceva dupa aia te vaccina si de asta au unii cicatrice

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asta era pe vremuri, vaccinul in floare, in ultimii ani nu se mai foloseste.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, pe ambele maini crying cineva m-a intrebat daca ma droghez (oameni tampiti)...la gaurica aia mica lasata de ac te referi, nu?