| Valciu_Nicoleta_1990 a întrebat:

Mie trebuia sa imi vina ciclul pe data de 13 (am ciclu de 1 an)
si m-am masturbat are ceva indereglarea sau intarzierea mestruatiei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Masturbarea nu are nici o treaba cu intarzierea menstruatiei. La varsta ta vor mai exista dereglari menstruale. Poate sa intarzie si 3 zile sau 1 luna. Cu toate ca trebuie sa te prezinti la un ginecolog pentru o consulatie. Poate sa fie problema hormonala sau o simpla raceala la ovare.

| NoName0x0 a răspuns:

Nu are nicio treaba menstruatia cu masturbarea. Mai asteapta!

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu are nicio legatura!
In situatia ta ciclul e neregulat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu are nicio treaba una cu alta

| carlyhalatz a răspuns:

Nu are nici o treaba. ciclul tau este neregulat, dar daca intarzie o zi sau doua nu e nimic

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Masturbarea NU are nici o legătură cu dereglările/întârzierile menstruale happy

În general, primele 5-10 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1-2 ani, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Toate cele bune.