Dixon, Bernard (2005). "Detox", a mass delusion. The Lancet Infectious Diseases 5 (5) (Elsevier BV). ISSN: 1473-3099. DOI: 10. 1016/s1473-3099(05)70094-3.
Postul e o prostie, pentru ca de vineri pana miercuri ai nu mai putin de 4 zile, apoi post, apoi doar o zi, apoi iar post. Nu are nici o logica si nici un sens. Facem abstractie de bla-bla-ul dogmatic. Ma refer la practicitate. Eu de exemplu tin post cu apa joia, pentru ca e fix in mijlocul saptaminii. Aspectele religioase ale postului ma lasa rece. Fac asta pentru ca ma simt eu mai bine cu o zi in care bag doar apa si ma mai curat de prostii.
Așa ai decis tu, că toți oamenii de pe planetă mănâncă prostii marți și joi?
Dar de ce o femeie care abia a nascut nu are voie in biserica? Sunt multe reguli impuse de religie care nu au nicio logica, tu faci cum vrei
Postul era si la daci, care nu erau crestini. Dar la ei postul era doar pentru detoxifierea organismului. Bisericile au preluat acest obicei de la asa zisele popoare pagane si l-au introdus in cartile lor de religie ca ceva "ordonat" de Dumnezeu.
Dacii nu aveau scriere, asa ca de unde stii ca posteau?
M-am documentat si eu de pe undeva. Inclusiv sarbatoreau Craciunul.
Asemenea articole sunt aruncate de multi neofiti. Nu trebuie sa ne lom dupa ele. Traditia populara este cel mai bun indrumator. Plus cercetarile facute de colective de medici.
Asa sunt si medici care mai spun ca homosexualitatea este o boala.
Cate retete nu apar pe net, dar care nu sunt aplicate sau daca sunt aplicate nu dau rezultate, deoarece sunt lansate de sarlatani, chiar medici fiind.
Avem texte antice in latina si greaca referitoare la daci, si nimic altceva, cum nu sunt multe, le-am citit pe toate, si nici pomeneala de sarbatorit craciunul si postit, asa ca esti un mincinos. Si mai esti si prost; Craciun inainte de Isus?
Esti lipsit de cel mai elementar bun simt. Nu am ce discuta cu idioti care se cred atotstiutori.
Userul eliancodrut crede ca demonstreaza ca dacii sarbatoreau Craciunul, dand link la doua materiale produse de Daniel Roxin, care afirma acest lucru fara sa citeze nici un text antic, pentru ca nu exista nici un text de epoca care sa sustina ce afirma el. Daca nu exista nici un text care sa afirme asta, nici o sursa primara, de unde stie aceste lucruri Daniel Roxin? Asta inseamna pentru eliancodrut sa te documentezi, sa gasesti un material pe net care sustine ce iti convine tie.
Doar doua surse care adeveresc ce am zis eu. https://www.youtube.com/watch?v=vfUeQoJUQEg
https://www.daniel-roxin.ro/......t-sa-afli/
Postul are mai multe scopuri, cel mai important este ca iti educa vointa, iar ultimul ar fi cel de detoxifiere.
Se ține post adică nu se mănâncă de dulce iar în restul zilelor se mănâncă de dulce, nu "prostii".
Fiecare mănâncă ce vrea și cum vrea. Discuția este una nu doar legată de mâncare ci mult mai complexă, orientată către o temă religioasă.
"Postul din zilele de miercuri şi vineri este împământenit în viața liturgică a Bisericii încă din primele veacuri creștine. Bunăoară, în Didahia, cap. VIII, se spune: „…dar voi să ajunați miercurea şi vinerea". Tot din Sfânta Tradiție avem consemnată motivația concentrată a postului din aceste două zile ale săptămânii. Sfântul Petru, Episcopul Alexandriei, martirizat în zilele lui Diocleţian, spune așa: „…în a patra zi (miercuri) şi vinerea… se cuvine nouă să postim după tradiție…, căci în a patra, sfat nelegiuit au făcut iudeii asupra Domnului, iar vinerea, fiindcă pentru noi a pătimit El." De asemenea, a doua poruncă bisericească ne îndeamnă să postim toate posturile de peste an, înțelegând aici toate zilele de post rânduite de Biserică.
Așadar, postim miercurea căci în această zi au făcut sfat cărturarii ca să-L prindă pe Mântuitorul Hristos, iar Iuda a vândut pe Mântuitorul Hristos pentru 30 de arginți, tot în această zi. Renunțând la mâncărurile de dulce din această zi, Îi arătăm Preabunului nostru Mântuitor că ne desolidarizăm de „vânzătorul" şi că iubim mai mult hrana duhovnicească, părtășia cu Dumnezeu, în defavoarea bunurilor lumești trecătoare şi fragile pe care ţi le oferă plăcerile acestei lumi simbolizate în cazul de față prin mâncărurile de dulce. Postim vinerea căci este ziua în care Hristos Dumnezeu, Marele Răstignit, a îndurat sfintele pătimiri cele mântuitoare: scuipările peste față, batjocura, biciuirile, lovirile, răstignirea pe Cruce şi moartea pentru noi şi pentru a noastră mântuire, așa după cum mărturisim în Simbolul de credință. Postim vinerea ca să ne arătăm recunoștința față de Mântuitorul nostru, pentru că ne-a redeschis Raiul, făcându-ne părtași la viața Sfintei Treimi."
preot Mihail, link sursă https://doxologia.ro/de-ce-postim-miercurea-vinerea
Λl๓a întreabă:
DannY09145 întreabă: