Si ingrasa si mareste glicemia, daca esti diabetic. Uite ce am gasit eu intr-un numar mai vechi al revistei Avantaje:
"1 kg de miere furnizeaza 3. 280 de calorii, fiind echivalentul a:
50 de oua
16 kg de rosii
14 kg de cartofi
7 kg de morcovi
37 litri de lapte,
3, 4 kg de unt
15 paini
40 de portocale
Mierea este un excelent inlocuitor al zaharului, care, dupa cum se stie, provoaca aparitia cariilor, precum si diverse dereglari ale metabolismului, ce au drept rezultat afectiuni precum obezitatea.
Cercetarile arata ca, in urma consumului regulat de miere, se inregistreaza o usoara crestere in greutate, efect incomparabil insa cu consecintele unui consum exagerat de zahar si produse zaharoase ". Stiu ca 100 g de miere are 440 cal.Nu are mult si este un aliment benefic daca il mananci rational!
Nu cred ca ingrasa. comparativ cu zaharul oricum este mai buna! Este colecata de la fiecare floare apetisanta de catre albini!
Din cate stiu eu, diabeticii au multe medicamente care contin propolis si miere de albine. Daca o iei ca medicament, adica o lingurita de miere, dimineata pe stomacul gol, este excelenta.
Depinde de cantitate, orice abuz din orice nu este benefic.
Mierea mareste glicemia... are un indice glicemic de 35 la fel ca o banana spre exemplu insa este mult mai slab comparativ cu zaharul sau dextroza care are indice glicemic de 100
In intrebarea "ingrasa?" ar trebui sa se tina cont de mai multe lucruri, primul fiind metabolismul.Eu spre exemplu sunt ectomorf si desi am 63 de kg mananc mult mai mult ca un endomorf la vreo 140-150 de kg.Pe mine alimente precum mierea, alunele, ulei de masline, avocado, cascaval, banane etc consumate zilnic in cantitati destul de mari ma ajuta sa imi pastrez si chiar sa adaug masa musculara acesta fiind un alt factor - "cata masa musculara ai pe tine"(simplu spus cu cat ai mai multi "muschi" cu atat pui mai greu grasime pe tine indiferent de tip somatic)
Concluzia:
Orice ingrasa in anumite conditii:
-tipul somatic
-cand faci abuz de ceva
-daca nu faci exercitii fizice
-lipsa unor vitamine/minerale/enzime ale corpului
Este indicat ca diabetic sa consulti un medic inainte de-a consuma chiar si o singura lingurita de miere.