blonda_suprema
| blonda_suprema a întrebat:

Ministrii Agriculturii din UE au dat liber la comercializarea produselor provenite de la animale multiplicate genetic, adica la clone. Deci s-ar putea sa nici nu stim ca mancam asa ceva. Eu vreau sa stiu ce riscuri sunt in momentul consumarii acestui tip de carne?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca riscurile sunt mult mai mici, in a manca carne clonata, decat acela de a manca un castravete sau o rosie modificata genetic.clona este o copie, ar fi o problema daca ar schimba lantul genetic, atunci da.corpul nostru nu mai poate citi informatia genetica primita, pentru ca este diferita, si ar incepe o lupta a sistemului imunitar si chiar si din punct de vedere genetic.deja mancam carne de pui si de porc tratata cu antibiotice, antibioticele se folosesc pentru luarea in greutate foarte rapid si sunt scoase din alimentatie cu 2-3 zile inainte de sacrificare, un pui trebuie sa ajunga la 1, 500 gr-2kg intr-un timp extrem de scurt, altfel nu ar mai fi rentabila cresterea lor. ce sa mai spunem de zarzavaturi, legume si fructe.de atatea ori schimbat lantul genetic pentru a putea rezista climei sau daunatorilor, incat o capsuna, are forma si culoare specifica dar in schimb gustul este acela al unui castravete.am inteles ca, carnea clonata o sa aiba o eticheta in care se specifica provenienta si procesul de crestere.acelasi lucru se intampla cu produsele schimbate genetic, cele conservate au o eticheta in care se specifica ca sunt transgenice.

27 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu se cunosc riscurile implicate de consumul acestor produse. Nu s-au observat probleme pe termen scurt, dar e interesant ce se intampla mai ales pe termen lung. Aceste produse nu se consuma de suficient timp ca sa stim ce efecte au asupra sanatatii noastre peste 30 de ani sau peste 40 de no, sau asupra urmasilor nostri.

| CrucifiedCountess a răspuns:

Pfff ce bine ca sta mama la curte si-mi da provizii rolling on the floor)

| greg a răspuns:

O sa ajungem sa bem in loc de apa, sange.Cand vrea omul sa fabrice pana si carnea e grav.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Tot ce este sintetic este toxic pentru organism.
Nu este pentru prima data cand mancam ceva si ne trezim cu o toxiinfectie alimentara de toata frumusetea si sursa se considera naturala: carne de pui, salata, varza, etc. dint-un banal hamburger.
Asa si cu acest tip de carne: efectele nu se vad acum, totul este la inceput de drum, viitorul este judecatorul acestor alimente clonate-sintetice-modificate genetic cu aparitia unor noi forme de boala.
Eu sunt contra acestor modificari impotriva naturii si omenirii.
Sanatate.
Pa, pa.

| dicarmencitta1957 a răspuns:

Toti din guvern sunt niste nenorociti, se pare ca nu le-a venit nimeni de hac pana acum, ar trebui un Dracula in guvern sa-i traga in teapa, mama lor de golani.Banul sa iasa, nu le pasa de oamenii din tara asta, astia isi vand ce au mai scump, chiar si pe masa ca sa faca bani.

| michaela a răspuns:

Presupun ca nimeni nu stie inca ce probleme vor aparea in timp la oamenii care au consumat carne de la organisme aparute prin clonare. Totusi, parerea mea este ca, deoarece organismele aparute prin clonare sunt perfect identice cu cele de la care s-au prelevat celulele, nu exista nici un risc.

| cutache a răspuns:

Orice aliment de la noi prezinta riscuri, important e sa nu ne transformam in oaia Dolly!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista riscuri deoarece clonele sunt copii perfecte ale originalelor. Oricum cred ca mai periculos este originalul pentru ca poate avea boli de la ce a consumat, ex:un porc mananca chiar si gaini muarte sau (kakt) thinking thinking thinking

Laur
| Laur a răspuns:

Legiuitoarea, cine a zis ca daca sunt produse naturale nu exista risc de toxiinfectie? Totul tine de prospetime si de conservare, iar alimentele naturale nu fac rabat de la regula asta.
Clonarea in sine nu are nici o legatura cu toxiinfectia sau alte aiureli, cine pune in relatie astea 2 aspecte habar n-are ce e una si ce e alta.
Un peste clonat e mult mai sanatos decat un pachet de cipsuri pentru care mai nimeni nu isi pune intrebari...

| machupicchu a răspuns:

Nu conteaza riscurile. nu conteaza efectele ireversibile(poate si generatoare de noi boli) ce se vor produce in timp... nu conteaza consumatorii care-i platesc... "CONTEAZA NUMAI PARA-NDARAT"... santem astfel COBAII Europei... Ce nu inteleg :. DE CE-I PLATIM CA SA NE FACA RAU?

Laur
| Laur a răspuns:

Machupicchu, nu doar in Europa se intampla, si FDA-ul din America, si Japonia au aprobat comercializarea alimentelor provenite de la animale clonate, inca de mai multe luni...

Hai sa o luam simplu: daca ADN-ul este identic cu al animalului clonat, iar ADN-ul este raspunzator de toate caracteristicile individului, de ce ar fi animalele clonate inferioare celor din care s-a recoltat celula initiala?

| Simon_7286 a răspuns:

Si ce noi n-am mai mancat asa ceva pana acu? Sa fiti sanatosi cate astfel de produse au intrat pe piata fara sa stim. Porumbul modificat genetic, soia, etc n-au produs mutatii sau nu stiu ce. nu ma mai mira nimic si tind sa cred ca gripa aviara, porcina au fost create sub forma de virusi modificati genetic si fie scapati de sub control fie lansati pe piata intentionat.Nu mai avem putere sa ne opunem puterii mondiale ce ne conduce

| ileanaadrianastan a răspuns:

Consider ca ar trebui sa ne ghidam dupa principiul "ce e scump e mai bun". Asta deoarece Cei care au luat decizia respectiva sunt si ei oameni aidoma noua, cu necesitati fiziologice. Care nu vor sa se otraveasca consumand alimente necorespunztoare. Atunci cand cumparati ceva, ghidati-va dupa pret! Daca nu va permiteti asta, exista varianta alimentatiei exclusiv vegetariene. Infinit mai sanatoasa din mai toate punctele de vedere.

| ingerash_1766 a răspuns:

E ca si cum ai manca geamanul identic al unei gaini... e aceeasi structura de ADN.prin urmare nu are ce sa se intample rau

| scepticul a răspuns:

Nu exista niciun risc. Clonarea se intampla si natural; altfel nu ar exista gemeni...

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Ne-o facem cu mana noastra pentru ca nu ne revoltam suficient de mult impotriva acestor abuzuri la sanatatea noastra!
Nu ni s-au explicat riscuri/avantaje/dezavantaje...nimic! Din toate astea rezulta ca exista o VACA(clonata bineinteles laughing) de muls la mijloc!
Bine ca unii sunt vegetarieni... dar in curand cred ca o sa se cloneze si mararul.laughing
Ce te face crezi ca nu mancam si acum carne clonata?

| micurutza2005 a răspuns:

Eu zic ca nu are nimic tot carne e si acel animal a trait a crescut s-a hranit la fel ca si alte animale si inca poate e mai de calitate pentru ca e clonat si deci urmarita evolutia lui si cresterea lui doar metoda de obtinere a fost alta ce copiii conceputi in vitro nu sunt copii sunt la fel ca altii doar modul de obtinere e altul, asa ca ce riscuri sa fie doar nu sunt mortaciuni sunt tot animale sacrificate si daca s-a dat voie inseamna ca nu prezinta pericol pentru ca si ei mananca carne nu, si mai periculoase mi se par alte produse alimentare decat carnea clonata, asa ca pe mine nu ma tare sperie vestea asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Laur, este pentru a nu stiu cata oara cand scriu: raspunde la intrebare, nu la raspunsul meu.
Aici se raspunde la intrebare, nu faci conversatie pe site.
Ai ceva, treci pe privat si spune. Ori este vorba de acumularea de puncte...
S-au facut afirmatii destul de nereale la alte sectiuni, dar eu nu mi-am permis sa continui cu sustinerea mea prin raspunsul dat.
Mai citeste "Termeni si conditii".
Faceti comentarii la adresa celor care va dau stupide. Suntem liberi sa bifam raspunsul asa cum consideram noi, este suficient atat.
Crezi ca degeaba s-au facut aceste mici optiuni sub fiecare raspuns? Treaba a fost gandita logic si rational si cinste celor care au gandit in acest mod.
Deja devi strident tu si alti care procedati asa.
Eu nu va inteleg.
Fiecare are mai mult sau mai putin o pregatire, raspundem acolo unde cunoastem si ne abtinem de la comentarii nefondate.
Gata. Stop. Ajunge.
Te rog frumos, ma obosesti...
Eu nu am regula de a reveni la raspunsul dat de mine, dar cand si cand mai revin si surpriza: buni-voitori la interval. Pentru...
Trebuie sa fim o familie care ajuta, nu care agita spiritele ca sa iasa scantei si Raluca sa puna lupa pe noi.
Nu asta este rolul nostru aici, cel de a creea tensiune intre noi username si ceilalti. Ce exemplu suntem pentru cei care vin in familia noastra sau cei care ne viziteaza?
Stii ce spun: si aici se cearta, nu este de noi, hai sa cautam alt site unde putem comunica.
Si ca drept final la aceasta conversatie total nedorita de mine: informeaza-te ce discutii s-au purtat privitor la produsele din soia- modificate genetic?
Pa, pa.

| mircea a răspuns:

Personal nu cred ca vreau sa stiu ce inseamna pentru omenire consumarea de produse modificate genetic. Nu vreau sa stiu pentru ca imi inchipui ce poate sa insemne consumarea de surogate alimentare necompatibile cu structura normala a unui produs obtinut prin mii de ani de evolutie in acord cu legile evolutiei naturale, legi care variind pentru "alimentele noastre", variaza la fel si in acelasi timp si pentru noi. Deci modificarile naturale sunt "in faza" si deci nu sunt nocive. Ca sa raspund la obiect, aduc in atentie o solutie de inlocuire a benzinei de pe vremea lui Ceausescu. Solutia se numea "matrafox" si era o mixtura de diluant de vopsea, alcool metilic (cine putea sa faca rost!), terebentina sau petrol lampant. Sa stiti ca Dacia noastra nationala mergea bine cu acest carburant. Dar numai vreo 30-40 mii de km, dupa care schimbai mai tot in motor : segmenti, set motor, set garnituri, carburator, conducte de evacuare a gazelor de ardere. Cam asta ne asteapta si pe noi. Eu nu inteleg de ce trebuie sa mancam noi toate porcariile pe care ni le baga pe gat nenorocitii astia care in goana dupa bani si dupa dominatie financiar-bancara mondiala au fost, sunt si vor fi in stare sa-si omoare mama si tatal pentru un pumn de bani?! Parerea mea este ca planeta asta ne poate hrani pe toti cu produse naturale si numai de noi depinde daca va fi asa sau nu. Noi avem puterea asta si nimeni nu ne-o poate lua.
Am cateva propuneri :
1. ne trebuie o lege foarte dura prin care sa fie marcate toate produsele obtinute/produse/incluse/comercializate din alimente modificate genetic. Iar cei (persoanele fizice care ocupa functii de decizie) care aproba introducerea pe piata a acestor produse primare/indirect obtinute, sa-si asume public respunderea civila, materiala si penala in mod explicit pentru decizia lor;
2. produsele modificate genetic sa aiba atasat pe eticheta, foarte vizibil, urmatorul text : "produs modificat genetic"
3. Produsele modificate genetic sa nu aiba o pondere mai mare de 20 % din totalul de tip de produs cumparat efectiv pe piata;
4. sa fie interzisa aducerea la rezerva statului de produse modificate genetic, indiferent de sursa.

Laur
| Laur a răspuns:

Draga Legiuitoarea, au si voturile alea rolul lor, dar mai util mi se pare sa se explice de ce se da un vot "stupid" (de exemplu) pentru ca e mai important sa stii de ce e un lucru gresit decat sa-l iei de bun ca gresit. Nu sunt convins ca intelegi la ce ma refer, dar daca citesti de 2 ori poate, poate...
Tu esti libera sa dai voturi stupide nefondat, eu sunt liber sa iti comentez si sa explic de ce raspunsurile tale sunt stupide. Nici unul nu incalca Regulamentul.

"Fiecare are mai mult sau mai putin o pregatire, raspundem acolo unde cunoastem si ne abtinem de la comentarii nefondate." - daca ai respecta regula de a raspunde doar unde esti competenta, atunci n-as avea ce sa-ti comentez, logic, nu? Daca iti raspund doar pe privat atunci lumea care iti va citi raspunsul public nu va intelege de ce e stupid ce-ai scris.

Acum ontopic: alimentele modificate genetic, merele alea cat un pepene de exemplu, sunt cu potential daunator mai mare decat alimentele clonate pentru ca in cazul modificarii genetice se formeaza substante cu structura moleculara diferita fata de ce se gaseste normal in natura, iar organismul nu este obisnuit cu ele, pe cand in cazul clonarii toate substantele au exact aceeasi structura ca si cele existente inainte, deci intre un mar de jumate de kilogram si un pastrav clonat, aleg pastravul.

| rebeka_3345 a răspuns:

Poi cred ca va fi la fel ca rosii si toate legumele din ziua de zi... poate ca vor avea ceva efecte negative mult mai vizibile,,,,
parerea mea este ca nu le pasa de sanatatea poporului
daca intr-adevar accepta sau vor accepta asta

| biankiasi a răspuns:

Nici macar nu vom afla ce mancam, pentru ca, in spatiul european, piata e libera. Din punctul meu de vedere, nu se va intampla nimic daca vom consuma carne provenita de la urmasii animalelor clonate, dar nu va fi curand. Un astfel de exemplar costa foarte mult si, din cate stiu, traieste putin. Dar, nu este o modificare genetica, ci doar reproducerea unor animale cu rezultate exceptionale. Oricum, cresterea unui singur animal clonat costa foarte mult, iar numai fermierii mari isi vor permite asa ceva.

| dragutzicaandreea a răspuns:

Eu cred ca, aceasta carne nu ne poate face prea mult rau, insa trebuie sa ne asiguram de asta.Sunt si alte lucruri mai periculoase de cat carnea aceasta.Eu te sfatuiesc sa ai grija cu produsele pe care le consumiwinking.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Riscurile se vor vedea in timp, malformatii genetice, cancere, noi boli pentru care nu vor exista medicamente...

| ro8y1 a răspuns:

Mancam roboti maine poimaine rolling on the floor laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Dragă Laur, răspunde la întrebare nu replică la răspuns.
După cum știi acest site este de a ajuta nu de a intra în concurență.
Sincer nu mă omor să intru cu cineva anume de pe site, vreau să comunic cu voi toți fără atacuri, indiferent care este natura lor.
Deci, no comment!
Nu mai fi în centrul atenție că nu iei trofeul Carpați sau premiul Nobel pentru o alimentație modificată genetic total nesănătoasă.
Eu sunt contra și îmi susțin părerea.
Pa, pa.

| unbaiat a răspuns:

Legiuitoarea ca de obicei vb fara sa stie mare lucru.Se mananca„ciuperci"la greu pe aici. Cel mai bine a punctat brigaela: netestarea lor in timp.Adica se fac teste pe noi si asta e DERANJANT nu ca e clonata sau nu.Laur pe de alta parte are si el dreptate in privinta alimentelor doar amesteca lucrurile destul de rau...si app cum adica„alimentele modificate genetic, merele alea cat un pepene de exemplu, sunt cu potential daunator mai mare decat alimentele clonate"?
Off topic:ma bucur ca mai sunt si „experti" cu c. e care nu lingusesc toata ziua laughing