| Fetitsa123 a întrebat:

Miopia se poate trata? Eu am -2, 5 la ochi si port de 3 saptamani ochelari si iau niste medicamente prescrise de medic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mystique_5599 a răspuns:

Si eu sunt mioapa si am la stangul -2, 25 si la dreptul -2, 75 si port ochelari de 6-7 ani! Fiind in crestere in aceasta perioada situatia n-a facut decat sa inrautatesca sad. Medicamentele si picaturile te pot ajuta partial sau foarte putin. Singurul tratament cu 100% rezultate e operatia cu laser.

8 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Sunt de acord cu Mystique_5599, miopia nu se poate trata cu picaturi, este un viciu de refractie, nu o boala in sine. Cand inceteaza cresterea si se stabilizeaza miopia, te poti opera cu laser. Pana atunci, poarta ochelarii constiincios si fa-ti exercitiile de vedere. PS. Si eu sunt mioapa, port ochelari din copilarie, cam de 28 de anisori.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

@Mystique5599 și @Abh au perfectă dreptate.
Miopia nu se poate trata, dimpotrivă; dacă nu porți ochelarii în permanență, poate avansa.
Am făcut greșeala asta acum 4 ani, când aveam -0, 50 la dreptul și -0, 75 la stângul, și din cauza faptului că după un an am renunțat să îi mai port a avansat extrem de mult.
Sănătate!

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Servus @Salututuror! Desi miopia nu poate fi vindecata, tratamentul poate restabili vederea normala sau aproape normala.
Optiunile terapeutice includ lentilele corectoare (ochelari sau lentile de contact) si interventia chirurgicala. Folosirea ochelarilor este cea mai folosita metoda de tratament. Sunt convisă că ai citit despre asta, dar nu strică să te uiţi şi aici http://www.sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-vedere/miopia_377
O zi cu zâmbet să ai şi multă sănătate!

| NoNameJunior a răspuns:

Da,se poate trata.cum,nu stiu.intreaba doctorul.

| AllinaDaniella a răspuns:

Da,se poate trata... Poarta ochelarii altfel se va agrava. Eu aveam -0, 5 la ambii ochi acum 5 ani insa nu am purtat ochhelarii si acum am la 1 ochi -0, 75 si la celalalt -1, 75. Nu se poate corecta in cateva luni, ci in ani buni... Daca ai peste 21 ani se poate face si operatie, insa mai devreme de 21 nu.

| Natashha a răspuns:

Totul se poate trata! Daca porti ochelari si ai o asa grava problema, atunci poarta-iwinking. miopie de 2.5 e totusi ceva, adica stai foarte prost cu vederea. poarta-i tot timpul si ai sa vezi ca dupa 4-5 luni deja nu o sa mai ai nevoie asa de ei.si plus daca iei si medicamente, urmeaza-ti tratamentul.Nu te stanjenii, fiecare arata frumos chiar daca poarta ochelari sau nu happy. p.s. daca nu porti ochelarii si nu-ti urmezi tratamentul o sa ai probleme si mai grave...succes la corectarea vederii!

| Lovelykat a răspuns:

Si eu am fost mioapa odata.Si da se poate trata, dar trebuie sa poti ochelari si sa iei picaturi cam 1-2 ani.Si iti spun ca la oftalmologie te pune sa faci exercitii de vedere(un cosmar).dar daca ai rabdare o sa treaca timpul de nici nu-ti imaginezi...PWPwinking

| wildcherry95 a răspuns:

Se poate trata. mai intai, trebuie sa porti ochelari ca sa nu`ti mai creasca dioptriile - zic eu. apoi, cu operatie.