| SasukeCS2 a întrebat:

"Mobillizarea rezervelor de energie se realizează prin metabolizarea grăsimilor (lipoliză), adrenalina activând enzimele lipaze și formare de glucoză și glucagon necesară energiei mușchilor scheletici, prin inhibarea producerii de insulină." Puteti sa imi explicati fragmentul acesta prin termeni mai simpli?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| TheFuture a răspuns:

Pentru a stoca energia se stocheaza grasime(lipidele) si de la efort arzi grasimea stocata(energia) se formeaza glucoza(din zahar) in fine iti spune cum se formeaza energia intr-un fel sau altul

| jeek0 a răspuns:

laughing la ce iti trebuie asta? mi-e greu sa explic ce inteleg eu dar incerc. daca vrei sa apelezi la rezervele de energie trebuie metabolizate (arse, folosite) rezervele de grasimi (cauta pe google lipoliza-dizolvarea grasimilor). adrenalina are un rol in activarea unor enzime care fac aceasta transformare din grasimi in glucoza (zaharuri-nu stiu daca e termenul cel mai potrivit) aceasta din urma fiind baza energiei muschilor scheletici.de obicei cand nu ai ce manca folosesti rezerva de grasime pentru a nu muri.te consumi practic singur.adrenalina e raspunzatoare de acest proces si acest proces se realizeaza prin inhibarea producerii de insulina. nu stiu daca am fost clar