| PlasMatic a întrebat:

Muchiul gingiei se regenereaza? daca sa desprins o bucatica?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| 220V a răspuns:

Da, dar mai bine du-te la doctor, desi esti in Olanda

| camryn a răspuns:

Pai in primul rand ai nevoie de un detartraj, ca sa se poata prinde gingia inapoi de dinte/dinti. Apoi foloseste o pasta de dinti gen Elgydium/Lacalut (oricum, o pasta de dinti care contine clorhexidina) + Genna Dent Forte (e o pasta de dinti romaneasca care contine argila, deci important e sa gasesti o pasta care contine argila activa). Deci pui pe peria de dinti cate putin din fiecare pasta. Apoi, pe gingia afectata aplici Genna Dent Forte + Genna Dent Parodontik (care e tot cu argila, e special creata pentru parodontoza; pasta asta trebuie sa ajunga intre dinte si gingia) si lasi sa-si faca efectul 2-3 ore, de fiecare data cand te speli pe dinti, dupa fiecare masa (dar cel mai bine e sa faci asta seara, inainte de culcare si sa lasi sa actioneze peste noapte).
Totusi, am vazut alta intrebare de-a ta:
"acu 3 zile m-a luat o durere de masea urata, a doua zi a inceput sa ma doara jumate de dantura, acum ma dor toti dintii, am ranii pe toata gingia plus de asta, mi-au cazut catele de carne din gingie"; ceea ce inseamna ca problema ta e mult mai grava, e posibil sa fi facut vreo gingivita cronica/ulceroasa, cu un inceput de parodontoza. Pentru genul asta de problema se mai foloseste Metrogyl Denta. E un gel ce contine clorhexidina si metronidazol (au proprietati antiinfectioase) si pe care-l aplici local, masand gingia (la fel, lasi sa actioneze 2 ore, fara sa bei/ sa mananci ceva); e un produs rusesc, poate il gasesti si in Olanda. Oricum, e bine ca iei antibiotice, insa depinde ce fel de antibiotice iei (de preferat ar fi sa iei Metronidazol).
Dupa cum am spus, problema ta pare sa fie mai serioasa si sigur ai nevoie si de un tratament stomatologic, atat local, cat si general (si in Romania exista urgente stomatologice, dap in Olanda, trebuie sa existe asa ceva, intereseaza-te); mai ales ca ai spus "acu 3 zile m-a luat o durere de masea urata", sa nu fi facut si o infectie la radacina vreuneia dintre masele, mai ales ca un stomatolog vede exact ce ai, iti da sa faci si o radiografie, verifica daca dintii au vreun risc sau nu sa devina mobili; asa aici, numai prin scris, nu se poate vedea ce se intampla cu gingiile si cu dintii/maselele tale.
Multa sanatate!