Foarte periculoasa daca nu incepi urgent tratament de profilaxie a bolii Lyme cu antibiotice recomandate de medic. Peste jumatate din capusele din Romania poarta microbul acestei boli care poate fi mortala sau invalidanta. Sigur, nu stii daca capusa ta a fost sau nu infectata, dar riscul de 50% este foarte mare, mai ales ca boala Lyme evolueaza imprevizibil (adica o data declansata poti muri chiar daca faci tratament corect si rapid). Daca capusa nu a fost infectata, nu vei pati nimic. Perioada de incubatie poate dura pana la 6 luni, asa ca deocamdata nu ai cum sa stii. Poti, peste 3 saptamani sa faci o analiza de sange (anticorpi) si vei sti mai multe (nu e sigura, dar e utila)
Important este sa nu-i ramana capul.stai linistit.este un caz la zeci de mii.
Nu te mai culca pe o ureche si du te la medic ..ca acum ceva timp un vecin de al meu a murit din cauza muscaturii de capuse, multa sanatate!
Foarte periculoasa
am avut
mi-am scos catusa la spital ca era adanc bagata
ai grija
un drum la doctor pentru un control nu strica
sanatatea e pe primul plan.
bafta!
Poti sa te duci la doctor pentru orice eventualitate.Mie mi s-a intamplat ceva asemanator acum vreo 11-12 ani cand eram la bunici.Am aruncat-o, dar imi ramasesera piciorusele ei infipte in tampla.Mi le-au scos cu o penseta, dar nu se vedeau. Poate ca inca or fi ramas acolo. Încearca cu degetul unde te-a muscat, daca simti ceva asemanator ca atunci cand iti intra o teapa de cactus e posibil sa fi ramas acolo.
Nu cred ca vor fi urmari. Important e ca nu a ramas acolo. Sa stii ca nu toate capusele suntpurtatoare de boala care o mediatizeaza astia. Poate ai avut noroc. Du-te la un medic ca sa poti fi 100% linistit/a.
Poate avea simptome peste o saptamana, doua sau chiar un an! Si poate cauza moartea! Asa ca fa bine si cat mai repede mergi la un medic! E spre binele tau
Eu zic sa mergi la doctor.....macar sa verifice! Cu cat mai repede cu atat mai bine!
Stai liniştit/ă . Da, muşcătura de căpuşă este periculoasă DAR doar atunci când îţi intră în piele şi având în vedere că după ce ai dat cu mâna a picat jos, nu a intrat în piele. Dacă te îngrijorează "pata" roşie, încearcă să o tamponezi cu puţin spirt medicinal . Sper că te-am lămurit :* . Fundiţă?
Ar fi bine sa te duci la doctor, din cate stiu eu boala se transmite dupa ce te musca 5 capuse. Sper ca te-am ajutat.
Da capusele sun foarte periculoase insa la tine nu o sa fie nimic grav crede-ma. dupa cum s-a spus si mai sus important capul sa nu-ti ramina in interior capoi poti ajunge si pe masa de operatie in stare grava credema.Eu am avut vara asta una dar am scos-o si parca tot este normal. Daca ti s-a bagat sub piele apoi scoate cu spirt sanitar frecind cu vata imprejurul ei sau am mai auzit o metoda dar nu am incercat-o cu chibritul. Sper ca te-am ajutat.