anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ni se poate desface buricul?
Dacă, de exemplu, patrunde ceva lung și subțire în el, cum ar fi un lemn.
Ce s-ar întâmpla dacă s-ar desface?
Eu am avut ani la rând în copilărie această temere.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă doreai sa iti pui piercing in buric, intelegeam de ce te temi.
Altfel, iti faci griji, degeaba. happy De ce ar pătrunde ceva lung si subtire in el, involuntar? Presupun ca nu ai de gand să o faci tu, ca să ii schimbi cumva forma ombilicală (rotund, oval, convex, in afara etc), prin introducerea unui corp străin in interior. Oricum, dacă ai face-o, incercand sa il perforezi, doare rău, deci te vei opri oricum. Dar daca e vorba de igienă, o faci cu grijă, și tot nu se intâmplă nimic.
Ce a apartinut copilariei, lasă să rămână acolo. Ai crescut, te-ai maturizat, nu trebuie să te mai gandesti la lucrurile care te-au marcat in copilarie, ex. "Vine bau-bau", sau "Te papă câțelul!" cu care unii părinti netinand cont că exagerează, pot produce traume in subconstient, celor mici, incearcând să îsi sperie odraslele, ani in sir, până ce acestia cresc si ajung să isi da seama de adevarata realitate.

Ombilicul nu se perforează așa ușor, decat voit, in cazul in care intentionezi să te automutilezi.

1 răspuns:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu stiu de unde ti-a venit aceasta intrebare, dar... in mod normal, ar putea sa fie afectat. Nu este vorba ca se desface, ca nu ajunge printre intestine, mai degraba ar fi vatamat, ranit, deschizandu-se superficial.

Aceasta poarta si un nume: hernie ombilicala. Dar in orice caz, nu se desface asa usor (si NU pune mana).