| zmilee4you a întrebat:

Niste remedii pentru transpiratie excesiva? Am incercat si ceaiul de salvie si perspirex!happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Badgirl117 a răspuns:

Hiperhidroza sau transpiratia excesiva reprezinta mai degraba un disconfort fizic sau psihic decat o problema majora de sanatate.

Transpiratia excesiva este cel mai frecvent localizata: la nivelul axilelor, palmelor, plantelor si mai rar generalizata.

Hiperhidroza poate fi un fenomen fara o cauza medicala bine stabilita, cu o anume transmitere genetica, ce apare odata cu perioada pubertatii si se amelioreaza treptat sau poate fi secundara unor afectiuni de sanatate precum: boli endocrine, tulburari ale sistemului nervos vegetativ, tuberculoza.
Hiperhidroza se trateaza si medical, una din tehnici fiind injectarea toxinei botulinice la nivelul glandelor sudoripare din zonele afectate de hiperhidroza.

Toxina botulinica inhiba transmiterea impulsului nervos care stimuleaza glanda sudoripara, ducand la diminuarea secretiei.
1. Amestec de plante



Se recomanda consumul unei cani pe zi de infuzie din urmatorul amestec: salvie, coada-calului si cretisoara. Ceaiul se consuma de preferinta dimineata, inainte de masa.

Un alt amestec recomandat in hiperhidroza este format din frunze de stejar si frunze de mesteacan. Se consuma doua cani pe zi din aceasta infuzie, dimineata si seara
2 Bai externe

Cele mai indicate bai locale in hiperhidroza se realizeaza cu decoct din ace de brad (200g la 3l apa) sau frunze de nuc (aproximativ 200g frunze uscate la 2l apa, se fierb 15 minute). Decoctul se adauga in apa de baie si se fac bai locale sau generale, timp de 15-20 minute.



3 Tamponari locale



Pentru eliminarea bacteriilor care produc mirosul neplacut al transpiratiei excesive, se recomanda tamponari locale cu suc de lamaie, otet de mere sau bicarbonat de sodiu diluat in putina apa.

Spre exemplu se tamponeaza dimineata si seara regiunea axilelor cu o solutie obtinuta din 2 linguri bicarbonat la 100 ml apa si se mentine tratamentul minim o saptamana. Aceste solutii naturale vor reduce si excesul transpiratiei.

4 Regimul de viata



Persoanele care sufera de hiperhidroza au nevoie de un regim de viata cat mai sanatos. Se recomanda renuntarea la tutun, alcool si cafea care stimuleaza secretia glandelor sudoripare.
Deasemenea se recomanda evitarea alimentelor picante, prajite, afumate.

O dieta bazata pe produse animale va duce la producerea unei transpiratii urat mirositoare, prin cresterea cantitatii de uree eliminata prin transpiratie. Se recomanda o hrana cat mai naturala bazata pe sucuri si salate de legume si fructe.

Hidratarea este extreme de importanta si nu trebuie neglijata, atat datorita riscului deshidratarii prin transpiratia excesiva cat si pentru a combate mirosul neplacut la transpiratiei
5. Ceai

Ceaiul simplu de salvie este deosebit de util in combaterea transpiratiei excesive. Se consuma o cana pe zi, dimineata, pe stomacul gol, timp de o luna.

Ceaiul de menta este indicat pentru combaterea mirosului neplacut al transpiratiei.





6 Ulei de levantica

Uleiul de levantica se adauga in apa de baie si se fac spalaturi in zonele afectate 15-20 minute.



7 Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu se poate adauga in apa de baie, 2 lingurite in 2l apa si se fac spalaturi generale (sau locale cu o solutie mai concentrata), timp de 15-20 minute.

8 Bumbac



Materialul din care sunt confectionate hainele in cazul persoanelor care se confrunta cu transpiratia excesiva trebuie sa fie cat mai natural, din bumbac.
Fibrele sintetice blocheaza perspiratia normala a pielii si favorizeaza cresterea temperaturii si transpiratia excesiva
9 Zinc

Zincul ajuta la combaterea mirosului neplacut al transpiratiei dar si la eliminarea transpiratiei excesive.

Se poate administra sub forma de suplimente sau din surse naturale: fructe de mare, stridii, germeni de grau, seminte de dovleac, usturoi.





10 Pudra

Pudra de talc sau pudra pe baza de argila naturala se poate folosi pentru evitarea transpiratiei excesive si poate inlocui antiperspirantul.

10 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Consultă un dermatolog.
Pa, pa.

| pietrean a răspuns:

Poti folosi orice vrei:unele sunt extrem de scumpe, nu dau garantia reusitei, altele doar diminuiaza cat de cat, mai deloc.Sunt in aceeasi situatie:transpir peste tot cand este foarte cald, cand sunt nervoasa, agitata, la emotii.Atentie,ca pe langa apa, toxine mai elimini si minerale, asa ca hidrateaza-te, mai ai nevoie sa inghiti si niste suplimente cu multivitamine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Daca vrei sa iti ameliorezi transpiratia trebuie sa bei zilnic ceai de salvie, preparat din planta tocata (hofigal, fares) si nu din pliculete. Poti sa il bei rece sau caldut, insa fara zahar. Ai sa vezi ca nu vei mai traspira atat de mult. Incearca sa reduci cantitatea de sare si daca bei cafea, redu cantitatea sau concentratia ei.
Te pup!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consultă un dermatolog.

| lola9 a răspuns:

Uite iti dau mai multe lucruri citestele: Transpiratia prea abundenta este suparatoare. Ea afecteaza mainile si picioarele, dar in principal axilele. Cea mai vizibila si deci cea mai suparatoare este transpiratia la subrat. Imbracamintea se umezeste, se pateaza, se decoloreaza si miroase urat.

Ce se poate face pentru a remedia problema transpiratiei excesive? Cum evitati sa transpirati atat de mult? Sunt intrebari la care incercam sa raspundem prin intermediul portalului ToutPratique.

In caz de transpiratie abundenta si suparatoare (hiperhidroza), mainile si picioarele sunt atat de umede ca va este teama sa strangeti alte maini sau sa luati documente.
In incaltamintea ce se deterioreaza foarte rapid, picioarele umede de transipratie pot stimula proliferarea unei bacterii.

Transpiratia este un proces natural, nu trebuie sa va rusinati pentru asta, dar devine suparatoare in anumite conditii si nu trebuie sa ramaneti in aceasta stare.

Un medic va poate prescrie tratamente eficace, unele pe baza de clorura de aluminiu, altele pe baza de electricitate (ionoforeza - n.red.), medicamente pe cale orala, injectii cu botox si chiar in ultima instanta vi se propune o solutie chirurgicala.

De ce tramspiram

Transpiratia este o reactie la cresterea temperaturii corpului. Rolul ei este de a regla temperatura corpului pentru a o mentine la 37 grade Celsius, eliminand toxinele din organism.

In general, ca urmare a caldurii si a unor emotii, glandele exocrine secreta circa 1/2 litri de sudoare in fiecare zi, iar cand este foarte cald si se depune efort prelungit, se poate ajunge la cantitati apreciabile.

Persoanele la care glandele exocrine nu functioneaza normal au probleme legate de mentinerea corpului la o temperatura normala, stabila.

Transpiratie si mirosuri

Sudoarea este inodora. Bacteriiile care se adapostesc sub piele sunt responsabile de mirosuri dezagreabile.

Remedii impotriva transpiratiei abundente:

- Sapuniti-va bine cu ajutorul unui sapun medical bactericid recomandat de medicul sau farmacistul dumneavoastra;
- Evitati cu orice pret hainele prea stramte/ fixe pe corp;
- Uitati de imbracamintea din materiale sintetice. Aceasta retine transpiratia si riscati sa "macerati" mirosurile dezagreabile, ba chiar sa provocati infectii cutanate;
- Purtati imbracaminte din bumbac sau in, suficient de larga, ca sa permita evaporarea sudorii;
- Epilati-va si radeti-va regulat. Perii pot fi sursa de infectii;
- Nu cumparati orice deodorant. Riscati sa va alegeti cu eczeme, alergii sau iritatii ale pielii. Transpiratia nu trebuie niciodata blocata, doar mirosul urat.
- Nu uitati ca transpirand normal, eliminati apa si ca va trebui sa o inlocuiti, band acei recomandati 2 litri /zi.

Remedii naturale impotriva transpiratiei abundente, suparatoare:

1. Deodorantul

Treceti sub axile o bucata de piatra de alaun. Avand la baza sare de potasiu, acest cristal natural este un deodorant natural, un antiseptic si un antibacterian, tolerat de toate tipurile de piele.

Pudrati si masati corpul, in special dedesubtul bratelor, cu un amestec de talc, bicarbonat de sodiu si frunze de salvie uscate transformate in pulbere, intr-o piua.

2. Infuzie

Beti infuzie de salvie. Intr-o ceasca cu apa fiarta puneti frunze uscate de salvie. Lasati 10-15 minte. Sunt loate de pe internet.

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
| lola9 a răspuns (pentru zmilee4you):

La tine este normala transpiratia la mine nu este.

| malyina a răspuns:

Perspirex am incercat si eu fara rezultate insa. La recomandarea medicului am folosit insa Odaban spray care a dat rezultate imediat. Eu l-am luat de aici http://www.antitranspiratie.ro/. Succes!

| Topor_Mari_1982 a răspuns:

Http://bluebridge.ro/....../index.php


este foarte bun...il folosesc de vreo 6 ani si a dat rezultate