HbA1C pana in 5, 7 inseamna sanatos
5, 7 - 6, 4 inclusiv e prediabet
6, 5 in sus e diabet
Insa nu neaparat, testul de toleranta la glucoza cu 75 g (ca asa se face) zice adevarul, e asa:
Bazal adica pe nemancate sub 100
La o ora de la glucoza sub 155
La 2 ore sub 140
La 3 ore ar trebui sa fie iar sub 100
Asta e criteriu precis de diagnostic, poti avea Hb-ul si 5, 3, daca testul iese prost, ai probleme.
Astia zic ca la o ora de la glucoza nu e relevant, ba este, ca poti avea pe restul bune si la o ora 205 de ex, si deja ai probleme care vor cam avansa, si deci iei masuri din timp.
La Sanador de ex lua din 30 in 30 minute pana la 2 ore. La restul protocolul e bazal si la 2 ore si atat.
Diabetul are treaba la o adica ca afecteaza tot organismul, si prediabetul.
Daca nu ai facut testul cu glucoza nu poti spune ca nu ai nimic.
Https://images.app.goo.gl/g7chkh6iCqZVdihx9 e bine trebuie sa am grija sa nu consum dulce
A blood sugar level less than 140 mg/dL (7.8 mmol/L) is normal. A reading of more than 200 mg/dL (11.1 mmol/L) after two hours indicates diabetes. A reading between 140 and 199 mg/dL (7.8 mmol/L and 11.0 mmol/L) indicates prediabetes. Auzi daca mananc doar 1 masa pe zi intre orele 11 - 2pm restul apa si 2 iaurturi noaptea inainte de somn pot slabi putin? Vreau sa ard ceva grasimi desi nu sant gras doar putina burta
Daca e bine, e okey inseamna pe partea cu diabetul. Mama ta are diabet? Cat ti-a iesit aia Hba1C? Si cat ai glicemia pe nemancate?
Pai ce am zis eu, doar ca eu am zis si la o ora ca trebuie sa fie sub 155, am fost la un medic in varsta si i-am zis "domne..totusi..si la o ora cat trebuie sa fie?" si a zis asa zambind "pai totusi sub 155".
Si asa este, cand mancam multe prajituri prin 2008 toamna, aveam la o ora 145, deci e clar ca nici la o ora n-are voie sa sara aiurea la infinit.
Pai poti slabi daca ai mai putine Kcal decat arzi, nu conteaza ce mananci, de cate ori mananc si cand mananci. E f simplu.
Ar trebui un 3 mese pe zi echilibrate asta pentru sanatate, legumem carne slaba fripta, mancare gatita, supa, lactate degresate, ceva paine integrala, nu o masa, deci sa ai un 1500 Kcal/zi, ca arzi cam 2300, si sa slabesti macar asa 3, 5 kile intr-o luna.
Strict pentru slabit cont Kcaloriile si atat, pentru sanatate mai cont sa ai macar 2-3 mese pe zi, si sa fie cu ce trebuie nutritiv. Mai merg si maxim 2 fructe pe zi. Desi legumele au destule vitamine, nu ar mai conta ca nu mananci fructe.