Alllinna, cunosc pe cineva de 16 ani care are reumatism. Deci se poate si mai devreme de 18 ani. Si eu am simptome de reumatism, ma dor genunchii rau cand este frig afara. Am facut analize la sange pentru reumatism (ASLO si fibrinogen, astea se pot face prin casa de asigurari) si surpriza... nici urma de reumatism. Durerile au fost puse pe seama cresterii, caci sunt in crestere vezi-doamne. Durerile continua si nu pot sa fac nimic...decat sa iau calmante.
Durerile ariculare sunt intr-adevar de la crestere, numai in cazuri exceptionale de la reumatism si artrita, dar asta numai si numai cand se ajunge in pragul septicemiei cu un streptococ sau stafilococ din gat ( amigdale purulente), o anexita netratata, o vezica biliara plina cu puroi sau un apendic de asemenea inflamat, pe mine m-au durut spatele si genunchii ani de zile, dar este bine sa aveti in vedere cele scrise de mine mai sus, majoritatea nu ies decat la anumite analize nu la ASLO.
Poate fi un debut de artrita reumatoida, indiferent de varsta pe care o ai. Nu exista o analiza unica si standard care sa-ti spuna daca ai sau nu boala asta. E bine sa te vada un medic reumatolog sau internist pentru niste analize de sange si eventual niste radiografii ale articulatiilor afectate.