| Adriana6799nh a întrebat:

Norocul meu a fost să mi se umfle fața de la un dinte fix înainte de o prezentare de la facultate, destul de importantă.
Iau antibiotic. Ideea e că aș purta o mască în timpul prezentării, pentru că se vede cel puțin ciudat.
Cineva mi-a spus să nu o port că mi se va răspândi infecția de la acel dinte.
Ce mă sfătuiți să fac? Joi merg la dentist.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Aia e, iti ceri scuze inainte de prezentare da ai niste probleme dentare daca o sa te incurce la vorbit infectia si gata

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu are legătură purtatul măștii cu infecția la dinte.

| relian a răspuns:

Nu mai astepta sa mergi joi, mergi acum, ce spui tu ca ai este urgenta.
Legat de infectie, nu se raspindetse nimic in afara, infectia este in interior, nu in masca nu pe obraz, este in interior acolo la racina axcelui dinte, deja sa raspindit, daca spui ca ai fata umflata si va continua sa se rasindeasca.
Trebuie sa iei un antibiotic ceva mai puternic, dar trebuie sa mergi la denstist sa spuna ala cit de puternic.

Daca totusi nu vrei sa mergi la dentist, e alegerea ta, restul ce spui de prezentarea ta, poti sa ai si masca si fara, e tot aia, bacteria intrata in organism nu mai iese afara nici sa vrei so dai tu laughing se simte bine acolo, si isi continua treaba, adica sa te atace, sa iti atace organismul tau.
Iei antibiotic asa dupa ureche, nici nu stie daca face ceva.Antibioticele astea is si ele selective, nu gata orice antibiotic omoara orice bacterie.

Eu asa te sfatui, mergi astazi la dentist, suni si spui ca ti s-a umflat fata, este urgenta, te va primi. Apoi vezi ce iti face, ce spune, macar sa stai linistita.

| Adriana6799nh explică (pentru relian):

Nu am luat după ureche acest antibiotic, ci la recomandarea medicului meu dentist.

| Sophieka a răspuns:

Ti-ai lasat dintele cu probleme mult timp...Infectia nu s-a creat peste noapte.
Sa te speli bine de tot cu apa oxigenata 3% inainte de a purta masca si apoi dupa prezentare, mergi la baie si faci acelasi lucru.
Te speli doar cu ea in gura fara sa inghiti si ar trebui sa te speli si pe dinti pentru ca ea iti lasa un strat alb peste dinti. Si periuta de dinti o dai inainte si dupa cu apa oxigenata.

Sau mai poti merge la stomatologul spitalului judetean ori la un privat care te poate lua chiar acum.

| Adriana6799nh explică (pentru Sophieka):

Pâna acum acel dinte nu a dat nici un semn de suferință, totul s-a întâmplat brusc.
Mi s-a spus că odată ce iau tratament cu antibiotice nu se poate lucra la dinte.

| Sophieka a răspuns (pentru Adriana6799nh):

De cat timp iei antibiotic? Ai puroi? Daca ai deja 3 zile minim de antibiotic, poti merge la un stomatolog si vedeti daca poate.

| Adriana6799nh explică (pentru Sophieka):

Am început să iau de ieri, ora 12 antibioticul.

| Sophieka a răspuns (pentru Adriana6799nh):

Eu am citit in graba si am inteles ca joi ar fi prezentarea la facultate.

Daca e miercuri de exemplu, ai putea merge marti undeva sau la stomatologul la care ai deja programare, rugandu-l sa te ia mai devreme din motivul respectiv.

Antibioticul sa il iei de 2 ori pe zi la 12 ore sau de 3 ori la 8 ore. De cati mg iei? Sa iei antibiotic la 500, sa fie suficient de puternic si eventual un probiotic sa te ajute cu flora.