| Vernusio a întrebat:

Nu am abilitati deloc si nici calitati deosebite.Am terminat liceul (fara bac)si nu stiu ce sa fac cu viata mea, sunt in depresie.Am goluri multe in educatie/cunostinte fiindca am fost la frecventa redusa la liceu si acolo nu prea se facea carte.(m-am dus din cauza depresiei)Ma simt un ratat,simt ca viata mea se termina, nu stiu ce sa fac, de cand ma stiu sunt mai neindemanatic.Cum sa imi fac un rost in viata sau cum sa scap de starea asta de depresie? E groaznic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Deny_Denis_2001 a răspuns:

Salut,nu te gandii ca esti redus, in neducatie, nimeni nu-i perfect, ai fost dat cu un scop in viata
Eu te sfatuiesc sa-ti inveti de permis, si sa iti gasesti un loc de munca
Toti plecam de la 0
Apropo,nu intra in depresie,ca nu esti bun la carte,nu lua aseama ce zic unii,deoarece daca nu erai bun la carte,nu stiai sa scrii...

Fiecare este dat cu un scop in viata
Gaseste-ti scopu-l
Trebuie sa fii bun la ceva,progomator,jucator,batausi,cantaret, dansator, alpinnist, atlet, inotator..etc

Succes!,Cred in tine, ca iti vei gasi scopu-l!

| nirocino a răspuns:

Gandeste pozitiv!happy Sa fii sanatos ca se rezolva toate, una cate una!

| LauBau a răspuns:

Te poti angaja undeva la un magazin, ca lucrator comercial, ai salariu minim 1000 de lei si bonuri de masa. Poti face asta in timp ce te pregatesti pentru facultate, daca vrei sa dai.

Ai sa vezi cu timpul, iti vei face prieteni la serviciu sau la facultate iar depresia va disparea, doar nu fi incuiat in tine, vorbeste cu toata lumea, orice!

Asa am fost si eu pentru o vreme, ai grija, eu am fost la un pas de a dezvolta schizofrenie. Daca vrei un medicament, pe care l-am luat si eu, fara reteta de la medic, Phenibu sau Kava, Phenibut-ul este mai puternic.
Cauta pe fit1.ro

Sper ca te-am ajutat!
Da-mi un mesaj pe TPU daca mai vrei sa te mai ajut cu ceva.
Bafta!

| mentholinks a răspuns:

Baga munca. Daca stai si te complaci in situatia in care esti sa stii ca nu se va schimba nimic.

| anonimg a răspuns:

Deny_Denis_2001 a spus foarte bine. Pentru ca nu ai un scop in viata, nu ti-ai facut planuri -sau ti-ai facut prea mari de nu poti ajunge la ele-; din pricina aceasta esti deprimat, si este si normal sa te simti astfel cat timp nu iti gasesti ceva de facut in viata.
Lupta-te in viata cu ce ai la indemana. Unii au fost binecuvantati, privilegiati, dar altii nu. Acum noi cei de pe urma -ca si eu ma consider neprivilegiat- ce sa facem? Sa ne punem streangul de gat? Nicidecum. (Chiar daca sunt unii chiar si pe aici care nu ma suporta din pricina credintei mele. happy Nu le ofer in veci bucuria asta laughing )
Trebuie sa luptam mereu; dar niciodata cu oamenii.
Descurajarea vine si din pricina ca noi oamenii nu avem un sprijin, un suport; si nu ma refer la cel material. Ci atunci cand ne vom sprijini pe Dumnezeu, cand vom face din El sprijnul nostru, atunci nu vom mai avea de ce sa ne temem si sa fim descurajati. Asa am fost creati -dependenti de Dumnezeu, si aceasta este si dorinta Lui: ca sa ne sprijinim pe El.
Sunt unii care cred ca se descurca si fara Dumnezeu in viata. Asta se poate vedea la exterior; dar ce este in sufletul lor, numai ei si Dumnezeu stie.
Mantuitorul spune:
"Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna.
Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.
Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara." (Matei.11:28-30)
A lua jugul Lui inseamna a fi mai intai preocupati de mantuirea noastra, de a avea o relatie cu Dumnezeu; de restul El Insusi Se va ocupa. Caci nu degeaba ne spune:
"Nu va ingrijorati, dar, zicand: "Ce vom manca?" sau: "Ce vom bea?" sau: "Cu ce ne vom imbraca?"
Fiindca toate aceste lucruri Neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele.
Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Matei.6:31-33)

Scopul nostru acesta trebuie sa fie: preocuparea pentru viata vesnica, pentru lucrurle spirituale. Pentru aceasta trebuie sa luptam in primul rand. Caci siguranta ca suntem mantuiti este tot ceea ce avem nevoie. Prin asta nu suntem indemnati la lenevie. Dar Dumnezeu a spus ca aceasta trebuie sa fie cea mai mare preocupare a noastra. Iar viata aceasta trecatoare -cu toate nevoile ei- trebuie sa fie pe locul al 2- lea.
Prin citirea Bibliei, Dumnezeu nu numai ca va da scop vietii tale, ci El il si va putea sadi in fiinta ta, daca-L vei lasa. Doar atunci te vei simti pe deplin implinit.
Doar atunci vom putea spune si noi: "Eu ma culc si adorm in pace, caci numai Tu, Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea." (Psalm.4:8)
Si in alta parte: "V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea sa ramana in voi, si bucuria voastra sa fie deplina." (Ioan.15:11)
"Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu: cereti, si veti capata, pentru ca bucuria voastra sa fie deplina." (Ioan.16:24)

| radu877 a răspuns:

Salut! incearca sa-ti gasesti un job. o sa devii bun in ceea ce faci iar viata ta va capata un sens. iti recomand sa te angajezi la companie multinationala gen carrefour. acolo poti ajunge foarte sus iar viata ta va capata sens.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Du-te la un psihiatru si fa tratament. O depresie poate fi vindecata cu tratament corect.

| Busila_Andrei_1995 a răspuns:

Nu lasa asta sa te descurajeze. Eminem, spre exemplu, unul dintre cei mai populari raperi din lume si unul dintre cei mai bogati, s-a lasat de scoala dupa ce a ramas repetent a treia oara in clasa a noua. Trateaza-ti depresia
-te la un terapeut si la un psihiatru, petrece-ti timp cu familia si prietenii, si gaseste-ti un hobby sau o activitate pe care o faci cu pasiune si te face fericit. Crede-ma ca o sa te simti mult mai bine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca poti repara ceva? Evident ca poti! Examenul de bacalaureat nu se da o singura data in viata.Nu ti-ai terminat viata deloc,maxim mai stai un an si inveti bine,te gandesti ce vrei sa faci cu viata ta,apoi iti urmezi calea.
E important sa intelegi de ce ai ajuns in situatia asta si sa remediezi situatia,nu sa te complaci. Daca te complaci :,,Mi-am termiant viata.sad '' crezi ca vei ajunge un om cu un loc de munca si un salariu bun? Vei ramane tot pe TPU punand intrebari si plangandu-te si neschimband absolut deloc situatia.Ia initiativa! Daca stai in genunchi si plangi,crede-ma ca nimeni nu o sa vina frumos la tine sa te ridice.Te vor lovi ca sa ramai jos si ei vor incerca sa se ridice.
Un elev caruia ii pasa catusi de putin de examenul asta nu renunta niciodata,sta si invata si in ultima saptamana si in ultima zi si in ultima noapte, baga cafea in el, citeste comentariile, citeste rezumate, cauta lectiile cele mai importante, face in asa fel incat sa treaca.Ok, tu nu ai fost asa, tu ai fost lenes.ASTA E! Nu mai poti schimba asta si sa te gandesti doar la esec e 100% inutil.Dar intrebarea mea e urmatoarea: acum cine te opreste sa ti cauti un drum in viata si sa muncesti de-ti sar capacele pentru el?