Da, faci peritonita si mori. Din pacate, cei care nu au deloc acces la servicii medicale inca mor de apendicita
Nu, nu este 100% letala. Dar exista un risc destul de mare de a aparea diverse complicatii care pot duce la deces.
Septicemia este una din complicatiile care pot aparea. Inflamarea aprendicelui nu duce neaparat la peritonita si respectiv apoi la septicemie. Avand in vedere ca aproximativ 10% din oameni sufera la un moment dat o inflamare a apendicelui asta ar insemna ca pana la aparitia operatiei de apendicita un numar corespunzator de oameni ar fi decedat din aceasta cauza ceea ce ar fi facut aceasta afectiune una din cele mai frecvente cauze de deces. Ceea ce nu e deloc cazul. Nu zice nimeni sa nu mergi la medic, doar ca afirmatia potrivit careia inflamarea apendicelui este 100% letala este falsa.
Apendicul este un "sac" atasat unde se aduna: semințe, pielițe fine de la diferite produse etc. care dupa ce este plin intra in putrefacție si neoperat varsa puroiul in interior si faci septicemie, iar de asta mori! Ti-am explicat mai pe babeste ca sa intelegi bine - pe net gasesti totul frumos explicat si poze. Numai bine!
Daca suni la 112 vin si in varf de munte. Bineinteles ca nu in 10 minute, ca nu e fizic posibil, dar de venit vin.
Da.Tata s-a operat la 46 de ani de apendicită.Are nosocomefobie, n-a vrut să audă de spital, de operație până nu i s-a agravat situația destul de rău.
Într-o zi s-a trezit că avea dificultăți în a mai respira.Probabil de la dureri. Până nu m-am rugat şi eu şi medicul său de fam. (la telefon) de el să se interneze nu a vrut.
E periculos să stai aşa.Şi este păcat, pentru că este una din cele mai puțin riscante operații.
sweetys întreabă: