| alexandra17_2436 a întrebat:

Nu am fost niciodata la ginecolog si nu stiu unde sa ma duc.Mama nu am si nu am cu cine vorbi despre toate problemele. Ceva tratamente pentru infectia vulvei? crying

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista un tratament minune de vreme ce nu stii cauza si nu stii daca infectia e doar la nivelul vulvei (in gneral, in 24 de ore de la debut o vulvita afecteaza si vaginul si evolueaza rapid spre colul uterin). E foarte rau ca nu te-ai dus la ginecolog si chiar e cazul sa o faci. Du-te in policlinica spitalului apropiat daca chiar nu stii un cabinet ginecologic (desi sunt pline orasele de ele)>

| alessia5158 a răspuns:

Candy,
Ar fi bine sa mergi la un cabinet ginecologic ---medicul este singurul in masura sa stabileasca un diagnostic si, evident, un tratament. Pe TPU sunt doar pareri, iar cu o infectie nu-i de jucat!

| Liviu a răspuns:

Vezi? daca te joci cu degetelu pe unde nu trebuie?
Alta data sa nu te mai joci (asa multbig grin)
oricum du-te la o vecina...respectiv o prietena de familie
Sau de ce nu... Punel pe tatal tau sa vorbeasca cu o vecina sa iti explice ce si cumhappy

| lumeaecolorata a răspuns:

Vulvodinia nu se vindeca decât in cazuri rare. Astfel, in functie de cauze, metoda curativa difera: crème si unguente topice (antiinflamatoare, anestezice, hormonale) si medicamente orale (anticonvulsive, antidepresive, analgezice, tratamente virale). Medicamente, cum ar fi antidepresivele (amitriptilina) şi anticonvulsivele, pot calma durerea, în timp ce antihistaminele reduc usturimea. Anestezicele locale ca lidocaina şi cremele cu estrogen pot de asemenea fi de ajutor.

Uneori se poate apela la fizioterapie: masajul, exercitii de intarie a muschilor pelvini, stimularea electrica transcutanata. Se poate apela si la beneficiile date de yoga sau acupunctura, insa acestea nu sunt de durata.

Un proces cunoscut sub denumirea de biofeedback poate ajuta la tratarea vulvodiniei. Biofeedbackul ajută pacientul să se relaxeze pentru a micşora senzaţia de durere şi îl învaţă să controleze reacţiile corpului. Băile de şezut sau înmuierea în soluţii saline pot tempera durerea dar pacienţii sunt atenţionaţi că în unele cazuri aceste băi pot agrava situaţia.

Iti recomand sa citesti acest articol, ca sa te lamuresti mai bine: http://www.i-medic.ro/......vulvodinia