Mergi la medic sa-ti faci o radiografie la plamani, pentru ca acolo chiar ai probleme serioase.
Nu are importanta cat fumeaza unii si altii, ca de-i sistemul tau imunitar scazut, tu poti fii afectat imediat, pe cand alti nu au nimic.
In orice caz, dupa cum descrii respiratia, este sigur ceva la plamani.
Mă miră că faci și sport de performanță în acelaș timp.
Ai în mod clar ceva la plămâni, nu mai filtrează oxigen și bioxid de carbon cum trebuie, plus adicția la fumat și drog.
Dorința puternică de a scăpa plus ajutorul specialiștilor te scapă.
Dar cu sportul ai cam terminat.
Problema nu e lungimea perioadei in care ai fumat, ci in special faptul ca ai fumat fix in perioada aia in care organismul e in crestere. Ai face bine sa te duci la un consult serios. Ce ai facut, ai facut, ai grija pentru viitor. Chiar daca e cancer, ai sanse foarte mari sa treci peste el la varsta asta, cu conditia sa il depistezi cit mai repede. Nasa mea de botez a facut cancer pe la vreo 60 de ani si a trecut peste el cu bine, acum e fresh. Multa sanatate iti doresc, si orice ar fi, nu uita sa fii optimista - ai o viata intreaga inainte!
Când un fumător aprinde o țigară și inhalează fumul de tutun, substanțele toxice și radioactive din fum intră în plămâni, unde pot provoca daune directe și imediate celulelor și țesuturilor. Aceleași substanțe toxice și radioactive pot deteriora și plămânii persoanelor din apropiere. Radiatiile provoaca cancer, deci... A, si degenerare de macula mai provoaca fumatul, adica pierderea treptata a vederi. Good job!
Numai un medic îți poate spune cât de afectați îți sunt plămânii.
Ai putea să îți faci un control.
Astea sunt urmarile normale si naturale ale fumatului; dupa cum arata GabiDumitrescu, conteaza mult ca ai fumat in perioada de formare. Nu vezi solutia, esti sigur?; inseamna ca fumatul ti-a afectat si functia cognitiva; nu e nimic, iti spune tata solutia corecta: lasa-te de fumat. Sigur, si de alte substante.
Hei nu pot sa te ajut cu un sfat medical pentru ca nu sunt in masura, dar pot sa iti spun ca cel mai important e sa te lasi..corpul nostru e fenomenal si poate sa isi revina, organismul lupta mereu sa supravietuiasca.
Asta ca sa lamurim ce e cel mai important.In al doilea rand dupa ce faci asta, trebuie sa vezi un medic, poate sa iti faci o radiografie.
Si eu am avut problema asta, aveam narile incinse, si am tras de maxim 3-4 ori in viata asta.
Uite o melodie care pe mine m-a trezit la realitate, doar dupa ce m-am lasat, ma rog, poate nu e cazul la tine, e vorba de etnobotanice:
https://www.youtube.com/watch?v=NIFnymj8dDk
Daca spui că îți simți plămânii grei și că sforăi e clar că ai ceva la plămâni, dar mai ai o problemă cu voma care cred că are legătură cu ficatul sau bila, du-te la un doctor și rezolva problema că dacă stai așa o să mori de tânără și sigur nu vrei asta, ți-ai bătut joc de sănătatea ta chiar daca știai consecințele, asta e...a fost o greșeală de copil pe care nu trebuie să o mai repeți, te înțeleg, sănătate pe viitor.
Bună seara.
În primul rând, nu trebuie să-ți pese absolut deloc că unii oameni te judecă, dacă tu știi că ai greșit, asta e tot ce contează.
Legat de problema ta, într-adevăr, ori țigările, ori substanțele interzise, ori ambele îți fac rău.
Eu aș face în felul următor în locul tău: m-aș lăsa de fumat și de acele substanțe interzise de tot, dintr-o dată, ca să fiu sigur că nu mă reapuc, iar apoi aș merge la medicul de familie să discut despre asta cu el și să îmi dea trimitere la un medic pneumolog eventual.
Este posibil să ai astm ( nu e ceva foarte grav ).
Am și eu de câțiva ani, iar peste cam 2 ani, datorită tratamentului ( un spray ) o să îmi treacă.
Dar eu îți recomand să te duci neapărat, să nu se înrăutățească situația.
E simplu, dacă vrei să fii mai sănătoasă, renunți la ceea ce îți face rău și mergi la medic...
Nu cred că nu vrei să te simți mai bine în corpul tău și să nu mai ai aceste probleme cu respirația și cu plămânii.
Sper că te-am ajutat, îți trebuie puțină ambiție și vei reuși.
Seară bună.
Trebuie să consulți neaparat un medic, fă-ți programare cand poti ca ar putea avea probleme foarte mari
Imi pare foarte rau. Am trecut si eu, si inca trec prin aceeasi problema crede-ma, si pare ciudat dar am cam eceeasi poveste.
Din pacate noi nu te putem ajuta pentru ca nu suntem doctori. fa-ti o programare pentru binele tau si vezi ce ai, ei or sa iti zica ce ai si or sa iti dea tratament, sanatate!