| Fumiko a întrebat:

(nu e vorba despre mine, sunt doar curioasa)
Sa zicem ca pe la 13, 14 ani faci hernie de disc, dar fara sa stii, iar pe la 16, 17 ani te gandesti totusi sa mergi la doctor (din cauza durerilor de spate), in acesti 3, 4 ani hernia de disc poate evolua? Daca da cum?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Initial discul herniaza foarte putin si numai in pozitii incorecte, Daca afli repede, faci gimnastica medicala corecta si muschii spatelui se intaresc tinand astfel discul la locul lui si nelasandu-l sa alunece mai mult. daca nu faci nimic, discul herniaza tot mai mult, cate 1-2 mm pe an pana ajunge intr-o pozitie in care nu mai poate fi impins la locul lui si e nevoie de operatie.

| Fumiko explică (pentru Brigaela):

Multumesc, mai am o intrebare, poti sa ai mai multe tipuri de hernie in acelasi timp?

| Brigaela a răspuns (pentru Fumiko):

Poti avea mai multe hernii de disc (la mai multe niveluri), unele mai evoluate si alte mai putin evoluate, sau toate la fel. Evident ca poti avea si alte boli, inclusiv hernii de perete abdominal sau diafragmatice, hernia de disc nu confera imunitate pentru vreo alta boala.

| Fumiko explică (pentru Brigaela):

Multumesc foarte mult de ajutor.

| oykoj98 a răspuns:

Tatal meu a avut hernie de disc. Poate evolua si evolutia consta in amortirea unei maini sau unui picior (depinde de zona herniei), chiar paralizie, dar eu stiu ca la varsta adolescentei nu poti avea hernie.