| Nume6 a întrebat:

Nu gasesc pe nicaieri explicatii. Cum o sa ma afecteze pe viitor daca am primit sangele altcuiva?(acum ceva timp) O sa am acelasi risc spre o boala ca si persoana care mi-a donat? Am inteles ca primesti si adn-ul persoanei care iti donează nu numai celulele sangvine. Vreau sa stiu exact cum actioneaza transfuzia in corpul meu la ce riscuri sunt expus. Am citit ca iti poate transmite si o potentiala boala de care nici el/ea nu stia cand ti-a donat sau chiar o bacterie. Dar eu ma intreb așa, ei spun ca verifica sangele, de ce mai zic ca poti sa iei o infectie daca il verifica. Si daca a luat un medicament atunci cand a donat inseamna ca mi-a transmis si mie acel medicament?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darctron a răspuns:

Dacă sângele ar fi periculos, sau donatorul purtător de ceva, din start nu ar mai fi donat sânge, nu l-ar fi acceptat, donatorii sunt testați până la ultimul centimetru, deci e mai ușor să scoți 5 șeptari la rând decât să îți dea sânge periculos

| KR0NSTADT a răspuns:

Există riscuri de orice nivel. Tu, trebuie să te detașezi de ideile astea și să îți vezi liniștit de trai. Altfel, îți vei induce permanent prin autosugestie că te vei îmbolnăvi și, ghici ce. Chiar te vei îmbolnăvi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sangele este testat inainte de a se face transfuzie la pacienti, nici nu se accepta donatori cu boli prezente in sange sau sub tratamente pentru boli cronice.
ADN-ul tau e bine merci nu se schimba printr-o transfuzie de sange. Ar insemna sa preiei toate caracteristicile acelui donator si in final sa te transformi in el.

| doctorandus a răspuns:

Orice procedura medicala presupune anumite riscuri.

Transfuziile se fac frecvent si sunt considerate suficient de sigure pentru a fi facute (avand in vedere urmarile pe scenariul ca ele nu s-ar face).

Mai bine sa fii multumit ca altii au donat pentru tine si nu s-a dus familionul cu cardul ca sa doneze.

| relian a răspuns:

Singele este doara un mijloc de ransport al hranei si oxigenului catre toate celule din organism, iar ala ce l-ai primit te ajuta pana se reface al tau la loc.Nu iei nimic de la cealalta persoana,o sa-l elimini si pe asta,adica se eleimina singur dupa un timp,se inlocuieste cu fluid nou produs de organismul tau.
Este daca vrei un fel de transplant,doara ca sangele respectiv nu ramane permanent ca un organ,te ajuta sa-ti faci treaba,apoi vine altul la rand,ala al tau,pridus de corpu tau.

De bacterii si ce mai spui tu,oricum tie se da antibiotice,deci chiar de ar fi sa vorbim teoretic sa aiba asa ceva,nu te afecteaza.A luat medicament cand a donat si sa fi luat ce? Medicamentu ala nu este otrava laughing ce prapastiosi mai is unia. Daca era ceva naspa nu se mai faceau transfuzii,asa ca dormi linistit ca nu ti se va intampla nimic.

Acum daca cumva vei avea ceva,orice, sau sa simti ceva, bineinteles ca vei da vina pe aceasta transfuzie, indiferent ca are vreo legatura sau nu, deja ai un motiv pregatit sal bagi la inaintare.
Dar indiferent ce vei simti sau nu, transfuzia aia nu are a face cu nimic.

| Zuzu1991 a răspuns:

Da, daca persoana a avut o boala ascunsa atunci poti sa o iei si tu
da, ei testeaza sangele, dar nici nu te poti astepta la teste complete pe fiecare persoana care doneaza sangele, nu numai ca, costa, dar si dureaza, iar sangele v-a deveni nefolositor daca e tinut peste un anumit timp, oricum ar fi conservat (frigider)

insa cum fara transfuzie mori... SIGUR
asa ca mai bine accepti riscurile sau... MORI!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Sora mea s-a ales cu Hepatita C. Si foarte greu s-a vindecat. Sper!

Întrebări similare