Nici eu nu beau cola.
Candva am baut, dar mi-a venit si mie mintea la cap si mi-am dat seama ca e cea mai mare porcarie.
Cola nu are ABSOLUT nimic bun. Tot ceea ce contine e artificial.
http://icehot.wordpress.com/2006/12/14/efecte-coca-cola/
Ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o Coca-Cola:
- in primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti intra in organism (100% din cantitatea recomandata zilnic). Nu vomiti imediat din cauza abundentei de dulce pentru ca acidul fosforic taie din greata.
- 20 de minute: zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina. Ficatul tau reactioneaza la acest lucru transformand cat mai mult zahar in grasime.
- 40 de minute: absorbtia de cafeina e completa. Ti se dilata pupilele, iti creste tensiunea si ca raspuns, ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator.
- 45 de minute: corpul tau creste productia de dopamina, stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau.
- >60 de minute: acidul fosforic uneste calciul, magneziul si zincul din intestinul subtire, provocand o crestere a metabolismului.
- >60 de minute: Proprietatile diuretice ale cafeinei intra in joc (iti vine sa urinezi). Evacuezi calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum si sodiu, electrolit si apa.
- >60 de minute: pe masura ce abrambureala din tine se calmeaza, vei avea o lipsa de zahar. Esti iritabil, nervos si/sau lipsit de vlaga. Practic ai eliminat toata apa din Cola si odata cu ea, si o multime de elemente nutritive ce puteau fi folosite de catre organismul tau spre exemplu, in abilitatea de a te hidrata sau in intarirea oaselor si dintilor.
Toate acestea sunt urmate in orele viitoare de o lipsa de cafeina.
Ps: Coca cola chiar da dependenta.
Ma bucur ca ti-a fost de folos raspunsul meu..
Pacat ca e cea mai bine vanduta bautura racoritoare, desi se stie ca e cea mai rea.
Scapari de memorie nu prea cred
dar oricum nu e bine sa bei Cola..
Devi fooarte agitat.
si oricum daca stai sa te gandesti nu e bun in nici un caz
Cola ca cola, dar restul de pseudo-alimente rafinate pe care majoritatea dintre voi le ingurcitati credeti ca va fac bine?
Problema nu este coca-cola, adica contribuie si ea, dar este doar un element in toata ecuatia asta. Painea, mezelurile, dulciurile, cerealele, chipsuri, pop-corn, pizza, prajeli, pateuri, shaorme, sandwichuri etc. sunt alimente care se regasesc in dieta omului obisnuit, deci si a voastra. Toatea astea contribuie decisiv la starea voastra de sanatate.
Nici eu nu sunt fan cola, dar mai beau din cand in cand. Ce pot sa-ti spun sigur este ca nu potoleste setea, ci dinpotriva, provoaca o oarecare dependenta datorita indulcitorilor, care-ti provoaca senzatia ca doar cu cola iti mai poti potolii setea. Iar tampenia aia cu "Reteta pentru Coca-Cola e secreta" este pentru ca daca ar sti lumea din ce e facuta, ar folosi-o ca acid de baterie.
@zhady Asa e, ai mare dreptate. Aproape ca nu mai ai ce sa mananci in ziua de azi.
Da deoarece cocaina este un drog puternic afecteaza organele inclusiv creierul facandu-l sa piearda fragmente din memorie sa stergand de tot amintirea eu beau cola si mai am unele lipsuri de memorie de la cola dar incerc sa ma las si acum am o memorie mai buna
Te face sa ai cancer daca asta te ajuta, si plus de asta maicamea cateodata spala WC-urile cu cola la servici... sper ca te-am pus pe ganduri.Patronu
Si mie nu-mi place coca cola daca bei multe ramai dependent nu ai somn poti face multe boli de exemplu diabet eu am diabet si stiu multe de la ce se faci o gramada de ghesti cola adica cofena zaharul sau stresul sau nervi
Cola mu e bine sa faci bine si sa nu bei strica memoria are multe traume poti s te imbolnavesti de diabet eu am diabet si sunt multe chesti zaharul grasimea nervi sau cofeina