anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu-i asa ca cocaina("Coca-Cola")te face sa ai scapari de memorie? Dar sa fii obsedat?
Argumentati.
P.S.Eu urasc "Cola".

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Nicoleta a răspuns:

Nici eu nu beau cola.
Candva am baut, dar mi-a venit si mie mintea la cap si mi-am dat seama ca e cea mai mare porcarie.
Cola nu are ABSOLUT nimic bun. Tot ceea ce contine e artificial.

http://icehot.wordpress.com/2006/12/14/efecte-coca-cola/
Ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o Coca-Cola:

- in primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti intra in organism (100% din cantitatea recomandata zilnic). Nu vomiti imediat din cauza abundentei de dulce pentru ca acidul fosforic taie din greata.
- 20 de minute: zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina. Ficatul tau reactioneaza la acest lucru transformand cat mai mult zahar in grasime.
- 40 de minute: absorbtia de cafeina e completa. Ti se dilata pupilele, iti creste tensiunea si ca raspuns, ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator.
- 45 de minute: corpul tau creste productia de dopamina, stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau.
- >60 de minute: acidul fosforic uneste calciul, magneziul si zincul din intestinul subtire, provocand o crestere a metabolismului.
- >60 de minute: Proprietatile diuretice ale cafeinei intra in joc (iti vine sa urinezi). Evacuezi calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum si sodiu, electrolit si apa.
- >60 de minute: pe masura ce abrambureala din tine se calmeaza, vei avea o lipsa de zahar. Esti iritabil, nervos si/sau lipsit de vlaga. Practic ai eliminat toata apa din Cola si odata cu ea, si o multime de elemente nutritive ce puteau fi folosite de catre organismul tau spre exemplu, in abilitatea de a te hidrata sau in intarirea oaselor si dintilor.
Toate acestea sunt urmate in orele viitoare de o lipsa de cafeina.

Ps: Coca cola chiar da dependenta.

10 răspunsuri:
| Nicoleta a răspuns:

Ma bucur ca ti-a fost de folos raspunsul meu.happy.
Pacat ca e cea mai bine vanduta bautura racoritoare, desi se stie ca e cea mai rea.

| tpuu a răspuns:

Scapari de memorie nu prea cred straight face

dar oricum nu e bine sa bei Cola.oh go on.

Devi fooarte agitat.

si oricum daca stai sa te gandesti nu e bun in nici un cazwinking

| zhady a răspuns:

Cola ca cola, dar restul de pseudo-alimente rafinate pe care majoritatea dintre voi le ingurcitati credeti ca va fac bine?

Problema nu este coca-cola, adica contribuie si ea, dar este doar un element in toata ecuatia asta. Painea, mezelurile, dulciurile, cerealele, chipsuri, pop-corn, pizza, prajeli, pateuri, shaorme, sandwichuri etc. sunt alimente care se regasesc in dieta omului obisnuit, deci si a voastra. Toatea astea contribuie decisiv la starea voastra de sanatate.

| Dutzulescu a răspuns:

Nici eu nu sunt fan cola, dar mai beau din cand in cand. Ce pot sa-ti spun sigur este ca nu potoleste setea, ci dinpotriva, provoaca o oarecare dependenta datorita indulcitorilor, care-ti provoaca senzatia ca doar cu cola iti mai poti potolii setea. Iar tampenia aia cu "Reteta pentru Coca-Cola e secreta" este pentru ca daca ar sti lumea din ce e facuta, ar folosi-o ca acid de baterie. laughing

| Dutzulescu a răspuns:

@zhady Asa e, ai mare dreptate. Aproape ca nu mai ai ce sa mananci in ziua de azi.

| Duudy a răspuns:

Nicoleta mai convins sa ma "las" de Cola laughing
Off si cat imi placea :-|

| Sebi53 a răspuns:

Da deoarece cocaina este un drog puternic afecteaza organele inclusiv creierul facandu-l sa piearda fragmente din memorie sa stergand de tot amintirea eu beau cola si mai am unele lipsuri de memorie de la cola dar incerc sa ma las si acum am o memorie mai buna

| PATRONU a răspuns:

Te face sa ai cancer daca asta te ajuta, si plus de asta maicamea cateodata spala WC-urile cu cola la servici... sper ca te-am pus pe ganduri.Patronutongue

| myh3l4 a răspuns:

Si mie nu-mi place coca cola daca bei multe ramai dependent nu ai somn poti face multe boli de exemplu diabet eu am diabet si stiu multe de la ce se faci o gramada de ghesti cola adica cofena zaharul sau stresul sau nervi

| myh3l4 a răspuns:

Cola mu e bine sa faci bine si sa nu bei strica memoria are multe traume poti s te imbolnavesti de diabet eu am diabet si sunt multe chesti zaharul grasimea nervi sau cofeina